Spam Koruması Sorunu

Başlatan medeniyetmuhendisi, 21 Ara 2014 09:05

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

  1. 118

  2. 35

  3. 19
21 Ara 2014 09:05 Son düzenlenme: 21 Ara 2014 11:04 snrj

Selamlar, sitemde spam korumasına soru eklemek istiyorum lakin.. ne kadar yazıp kaydet desemde sanki hiç birşey yazmamışım gibi yenden siliniyor bilgiler... Yine aynı sorun aldığım seo sürümünün meta tags bölümünde de var bilgileri yazıyorum ama kaydet deyince hiç birşey yazmamışım gibi yeniden siliniyor.  Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. nasıl düzeltilir. yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı acaba?




Daire içine alınan boşluklara soru mu yazıyorum. ve kaydet diyorum...







Ama hiç birşey yazmamışım gibi yine boş kutucuklar geliyor.



*

  1. 3,077

  2. 584

  3. 960
sources/ManageSettings.php
dosyasının yedeğini alıp daha önce kullanılmamış yeni bir ManageSettings.php dosyası gönderip deneyin

hata burdaysa yedekteki alttaki fonksiyonu düzeltmeniz gerekir
function ModifySpamSettings($return_config = false)
{

2. olasılık veritabanınızdan kaynaklı olabilir
smf_log_comments tablosuna sorular kaydedilir burdaki id_comment benzersiz int olması gerekir
bu tablonun yedeğini alıp altta verdiğim sql dosyasını yükleyebilirsiniz

3. olasılık kurduğunuz modlardan etkileniyordur
son kurduğunuz modları kaldırıp tekrar deneyin

4 hata günlüğüne basılan hataları inceleyin

*

  1. 118

  2. 35

  3. 19
teşekkür ediyorum dediklerinizi uygulayacağım ve sonucu tekrar buradan yazacağım..

*

  1. 277

  2. 41

  3. 17

Aynı sorunla bende karşılaşıyorum şimdi bir deneyip olup olmadığı buraya yazacağım.

*

  1. 118

  2. 35

  3. 19
Dediklerini harfiyen uyguladım ama olmadı başka bir arkadaş Türkçe karakter kullanma demişti onu denedim 


Türkçe karakter kullanmayınca oldu..

Ama sonuçta Türk sitesi Türkçe karakter kullanmamak biraz saçma olur. Anlattığım sorun Türkçe karakterden kaynaklanıyormuş ama bu da ikinci soruyu oluşturuyor.. Türkçe karakter kullanabilmek için ne yapmam gerekir.

*

  1. 277

  2. 41

  3. 17
1.managesettings başka bir manage ile değiştirme denendi ( eski yedeklerden ve yeni smf 2.0.9 managesettings dosyası denendi) olmadı
2.Phpmyadminden smf_log_comments kaldırılıp başka bir smf_log_comments dosyası içe aktarılıp denendi ( 2- 3 ) ayrı eski yedeklerden ve sizin verdiğiniz db den denendi ) bu da olmadı
Fakat ben büyük olasılıkla kurduğum bir modun bu kısma engel olduğunu düşünüyorum . bu durum uzun süredir yaşadığımdan hat günlüğü kayıtlarına baktığımda göremeyecem . neyse denemeye değerdi teşekkürler snrj .


Bende arkadaşın dediğini bir deneyeyim şu türkçe karakter bu sorunu çözecekmi bakalım .

*

  1. 277

  2. 41

  3. 17



oradaki değeri 1 yapınca ancak oldu :D

*

  1. 118

  2. 35

  3. 19

Alıntı yapılan: rock3r - 21 Ara 2014 19:01


oradaki değeri 1 yapınca ancak oldu :D

tamam orayı 1 alıp türkçe karakter kullanmamanız gerekiyor zaten orayı sıfır alırsan hiç yazmaz :D

*

  1. 3,077

  2. 584

  3. 960
türkçe karekter hatası vermemesi gerekir normalde
yine ManageSettings.php dosyasında
htmlspecialchars la alaklı bir sıkıntı var muhtemelen veritabanına kayıt yaparken düzgün kaydetmiyor olabilir

*

  1. 277

  2. 41

  3. 17
Alıntı yapılan: medeniyetmuhendisi - 21 Ara 2014 19:04
Alıntı yapılan: rock3r - 21 Ara 2014 19:01


oradaki değeri 1 yapınca ancak oldu :D

tamam orayı 1 alıp türkçe karakter kullanmamanız gerekiyor zaten orayı sıfır alırsan hiç yazmaz :D

Daha evvelden 1 yapınca olmadı dediğinizgibi tr karakter ile denenip 1 yapılınca oldu .


MENU ×