Google Tarafından İndexlenmiş Sayfa Sayısı Neden Düşer

Başlatan KeReM @, 16 Mar 2022 18:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

*

1. 118

2. 11

3. 84

Google daha önce indexlediği ve aramalarda çıkan yaklaşık 450 sayfamı kaldırdı ve "Keşfedildi - şu anda dizine eklenmiş değil" ve "Tarandı - şu anda dizine eklenmiş değil" başlıkları altındaki hariç bırakılan sayfalara yolladı. Hariç bırakılan sayfa sayısıda gün geçtikçe artıyor. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim.  Bu aralar buna takıldım ve düzeltemiyorum.

*

1. 202

2. 54

3. 136
bu tip şeyleri artık kontrol etmiyorum söylediğiniz gibi insan takılıyor vakit kaybediyor

burada detaylı  bilgi verilmiş

Alıntı;

Tarandı – Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil Hatası Çözümü

Tarandı – Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil Hatası aslında Google'ın o sayfayı aslında taradığını fakat henüz dizine eklenmediğini ifade eder. Bu hata aslında doğal olarak gerçekleşiyor ve zamanı geldiğinde Google o sayfayı dizine ekleyecektir.

Dizine eklenme sürecini aşağıdaki grafikte daha anlaşılır bir şekilde ifade edebiliriz:

Google öncelikle sayfanızı (URL'inizi) keşif eder, tarar ve son olarak dizine ekler. Bu süreç aslında bir hata olarak gözüksede Google indexlemek için sıraya almıştır. Bu süreç belli bir süre alacağı için beklememiz gerekmektedir. Ekstra bir aksiyon almamıza kesinlikle gerek yoktur.

Bu süreci takip etmeniz SEO performansınızı olumlu yönden etkileyecektir. Süreç takibi için Kapsam Ayrıntılarından "Tarandı – Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil" hatasına tıklayıp etkilenen sayfa sayısını belirli tarih periyotlarında inceleyebilir, bu hatadan etkilenen sayfaları listeleyebilirsiniz.

Eğer ilerleyen süreçlerde Google sayfalarınızı dizine eklemiyor ve sayfa sayınız 10.000'in üzerindeyse bu süreci hızlandırmak adına sayfalarınızı aşağıdaki kriterlere göre ayarlayabilirsiniz. Bu kriterler şunlardır:

Düşük İçerik Kalitesi

Taranan fakat dizine eklenmeyen sayfalarınız düşük içerik kalitesine sahip olabilir. Düşük içerik kalitesine sahip sayfaları Google, ikinci plana atar ve indexlenme süreci yavaş işler. Sayfanız son kullanıcı odaklı olmalı ve rakiplerinizin içerikleri ile kendi içeriklerinizi karşılaştırmalısınız.
Düşük İçerik kalitesini analiz edip iyileştirmeler yapmak için ayhankaraman.com/zayif-icerik/ içeriği ile içeriklerinizi Yüksek İçerik Kalitesine ulaştırabilirsiniz.

Kopya İçerikler

Tekrarlanan, kopya içerikler SEO performansınızı olumsuz yönden etkilerken Google Kapsam hatasıda doğurmaktadır. Google daha önce indexlediği yada indexlemek istediği içeriğin aynısını web sitenizde tarama yaparsa, tekrarlanan içerikten dolayı indexlememe ihtimali yükselir. Birbirini tekrar eden, kopya içeriklerden kesinlikle uzak durmanız gerekiyor.

Tarandı – Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil hatası ile ilgili, bu bölümde alacağımız son iki aksiyonlar bunlar olmalıdır.

Keşfedildi – Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil Hatası Çözümü

Keşfedildi – Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil Hatası, Tarandı – Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil hatası gibidir. Sadece buradaki hatada tarama aşamasına geçişte bir problem olduğunu bize bildirir. Ne demiştik: Google arama motoru bir sayfayı indexlemeden önce 3 aşamadan geçer. Keşfetme – Tarama ve İndexleme aşamalarından geçer.

Burada henüz indexleme sürecinin 1. aşamasında olduğu için Google Search Console bize geri bildirimde bulunuyor. Yapmamız gereken ek bir şey bulunmuyor fakat ilk hatamızda da bahsettiğimiz gibi Düşük İçerik Kalitesi, Kopya İçerikler'de bu hatanın yaşanmasında etkin rol oynamaktadır.

*

1. 118

2. 11

3. 84
Evet bir iki yazı okudum ama aradığım cevabı tam anlamıyla bulamadım. Sanırım alıntı içeriklerden kaynaklıda değer kaybediyorum. Bir süre takip edeceğim, denemelerde yapıyorum.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

dizine eklenen sayfaları kaldırıp tekrar dizine almak için sıraya koyması ilginç googleda ne yaptığını bilmiyor bencede :D
tahminen algoritmayı değiştiriyorlar
google bu bi alem geçenlerde
sırf google business de düzenleme yaptık diye google haritalardaki mekanı 1 hafta askıya aldı zor zahmet açtırdık tekrar :D

*

1. 118

2. 11

3. 84
Hocam var bir sıkıntı, bir iki yıl içerisinde yine buna benzer bişey yapmışlardı. Bakalım bu sefer neyle karşılaşacağız, tek olmadığımı biliyorum. Genel forum oluncada ilk aklıma gelenlerden biri kopya içerikten kaynaklı olabileceği.

*

1. 118

2. 11

3. 84
Sorunu çözdüm sanırım. Daha önceden kaldırmama rağmen index.themplate ye robots noindex etiketi gelmiş. Herhalde kurduğum bir modla beraber geldi ya da bilmiyorum işte artık. Noindex i, adsense ve analytics kodlarınıda temizledim şimdilik tekrar index almaya başladım. Kapsam sorunlarınıda çözdükçe yazarım belki birinin işine yarar.