Forum Siteleri İçin Ne Yapabiliriz

Başlatan KeReM @, 08 Haz 2021 11:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 118

2. 11

3. 84

Geçmişte ne kadar aktif olsada günümüzde maalesef forum siteleri aktifliğini kaybetti. Türkiye'de aktifliğini koruyabilen birkaç forum sitesi kaldı. Genel forum sitelerini aktif tutmak zaten imkansız gibi. Birde bunun yanında kemikleşmiş bir forum kullanıcı kitlesi var ve bu arkadaşlar smf sistemini sürekli eleştiriyorlar :) Kendimce 2.1 sürümü ile smf nin eskiye nazaran çok iyi bir ivme kazandığını anlatmaya çalışsamda nato mermer nato kafa insan çok fazla.

Peki smf kullanıcıları olarak ne yapabiliriz. Şuan aktif olan forumum 4 ay gibi bir sürede genel forumlar, genel forum siteleri ve genel forum sitesi gibi aramalarda ilk 10 içerisindeyim. Geçici olarak copyright ı kaldırdım smf ile boğuşmayalım diye 😂 Vbulletin sahibi bir arkadaş geldi vbulletin mi mybb mi anlayamadım diye sordu. Arkadaşların aklına smf gelmiyor. Smf için çok kötü bir algı var maalesef. Bu algı webmaster arkadaşlar içinde geçerli üyeler içinde.

Ekipsiz bir forumun gelişmesinin zor olduğunun farkındayım, arama motorlarında xenforo ve vbulletin gibi lisanslı scriptlerin arasına Smf yi sokmuşken geri adımda atmak istemiyorum. Forum siteleri için ne yapabiliriz, fikirlerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
güzel bir konuya değinmişsiniz aslında
smf aslinda bir zamanlar türkiyede en populer forum yazilimlardan biriydi smf 1.xx serisi zamanlarinda
sonradan sosyal medya sitelerinin çikmasiyla ve wordpress gibi cmsler daha basit ve kullanisli oldugu icin bunlara gecis yapildi

smf geliştirilmekte yavas kaldigi icin diger forum sistemlerinden geride kaldi ve ilgi azaldi
smf 2.1 sürümu evet kullanışli bir sürum olacak ama hala kararli surum cikmis durumda degil
aslinda yazilacak cok sey var ama baska zamana inş

*

1. 118

2. 11

3. 84
Kararlı sürümü dört gözle bekliyoruz aslında, korkum betalarda yaptığımız düzenlemelerin alt üst olması :)

*

1. 118

2. 11

3. 84

Konuyu bir daha hortlatayım istedim. Smf forum örnekleri arıyorum ama nerdeyse yok gibi.  Varsa bence sırt sırta çıkıp forumları canlandırabiliriz. Geçmişte yorum yap güncel kal gibi destek çalışmaları olmuştu. Benzerinden bahsediyorum.

*

1. 1,198

2. 120

3. 401
Aslında bir dönem Smf siteler bölümü vardı link paylaşılıyordu belki o olabilir.Diğer türlü bugün smf / php ziyade javascript çok canlı python da...Anlıyacağımız konu sadece bir taraflı değil çok etken var.

Benim düşüncem site ne kadar basit aradığına ulaşabiliyorsan ve optimum perfonmas alabiliyorsak sistemden iyidir.

Diğer konu ; Sitede iyi bir ekibiniz varsa her türlü google face ins vs.. önünde çıkarsınız.Geri kalan şey eklentiler ve iyi bir site görünümü diyebilirim.

MENU ×