Smf Font Sorunsalı

Başlatan Charismax, 19 Nis 2021 07:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

*

1. 43

2. 6

3. 10

Bulmadığım cevapların başlıklarını açıyorum kusura bakmayın çözümlenmişine denk gelmedim o yüzden..

sorun şu .. konu paylaşımı yapınca farklı yerden içerikleri kopyala yapıştırla alınca.. yazı fontları bozuluyor

misal örnek

Smf konusal sitesi webmaster    böyle olması gerekirken

alıp paylaştığımda şu şekil oluyor misal

Smf [bbkonusal sitesi/ ] webmaster

yani fontları bozuyor bbcode kodları çıkıyor...

sanırım sorun font'ların smf'de yüklü olmamasından dolayı..

şimdi diyeceksiniz ki vbulletin editörden çıkma alınınca öyle oluyor ..
hayır gazete haberler blog'lar nerden alırsan al bu sorun..

tek tek düzenlemesi sıkıntı heleki forum sitesiysek..
bunun bir çaresi yokmudur ? font yüklesek dışarıdan smf ye bu bir çare olurmu bilmiyorum
veya bunun için bir mood eklenti benzeri birşey varmı acaba ?
cidden smf sogutuyor insanı.. insanlar konu açmaya kalksa yazı bozulacakmı diye düşünürmü hiç :D

bu sorun daha öncelerde çözüldüyse bir link yada örnek verirseniz :)

*

1. 43

2. 6

3. 10
Alıntı yapılan: CeeMoo - 19 Nis 2021 17:08https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=576264.msg4077386#msg4077386

14 senedir olan bir sorun aynı muhabbetler ... çözüm yok burda :D boş konuşmuşlar neden yaptığını bende biliyorum çözüm arıyıorum 14 sene ya 14 :s

*

1. 150

2. 40

3. 175

Alıntı yapılan: Charismax - 19 Nis 2021 19:06
Alıntı yapılan: CeeMoo - 19 Nis 2021 17:08https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=576264.msg4077386#msg4077386

14 senedir olan bir sorun aynı muhabbetler ... çözüm yok burda :D boş konuşmuşlar neden yaptığını bende biliyorum çözüm arıyıorum 14 sene ya 14 :s

Onlarda 2.0 da olan bu sorunun çaresini aramışlar sizin dediğiniz gibi bos değil yani o nedenlede ivedilikle global yazılım olan sizin söylediğiniz cms lerdede kullanılan WYSIWYG editörüne geçilmesi gerektiğini söylemişler bugün 2.1 bu yüzden geliştiriliyor XenForo 1 ketel sürümüne kadar bu özelik yoktu bugün onlarda WYSIWYG kullanıyor kısacası ücretsiz gönüllü insanların geliştirdiği bir yazılım açık kaynak kodlu olma özeliği taşıyan nadir yazılımlardan biri gerisi sizin Freelancer bilginize kalıyor.

*

1. 43

2. 6

3. 10
Alıntı yapılan: gecitli - 19 Nis 2021 20:50
Alıntı yapılan: Charismax - 19 Nis 2021 19:06

Onlarda 2.0 da olan bu sorunun çaresini aramışlar sizin dediğiniz gibi bos değil yani o nedenlede ivedilikle global yazılım olan sizin söylediğiniz cms lerdede kullanılan WYSIWYG editörüne geçilmesi gerektiğini söylemişler bugün 2.1 bu yüzden geliştiriliyor XenForo 1 ketel sürümüne kadar bu özelik yoktu bugün onlarda WYSIWYG kullanıyor kısacası ücretsiz gönüllü insanların geliştirdiği bir yazılım açık kaynak kodlu olma özeliği taşıyan nadir yazılımlardan biri gerisi sizin Freelancer bilginize kalıyor.

xenforo WYSIWYG 1.5 de evet bunu kullandı ama bütün font ailesine tabanına kattı o yüzden sorun çıkmıyor .. 2.1 rc3 sürümü güzel diğerlerine göre baya gelişme var .. ama merak ettiğim şu benim .. 2.0.18 sürümü tamamlanmadan sözde kararlı sürüm diye çıkarılıyor bir diğerinin eksikleri giderilmiş olarak.. 2.1 e geçerken haala sorunlar devam ediyor sadece farklı fonksiyonlar ekliyorlar... bütün sprictler gönüllü topluluktan oluşup yapılıyor sonradan lisanslanıyor zaten... kimse ben ücretli yapıcam diye başlamıyor bu işe.. Ben gerçekten kızıyorum bu şahıs olarak değil genel olarak bir sitem bendeki.. yanlış anlamayın