01 Haz 2023 09:11 Yeni Konu Oluştur

Haberler:

Üye kayıt esnasında E-posta adresinizin doğru olduğuna ve Aktivasyon Mailinize bakmayı unutmayın.

Konu Başlıklarının Öncelikli Olarak İndexlenmesi

Başlatan KeReM @, 10 Nis 2021 16:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 118

2. 11

3. 84

Şubat ayında kurmuş olduğum forum sitesini kasım ayında kurduğum başka bir forumun yedeklerini kullanarak açım. Google forumu indexlerken konu başlıklarını değil öncelikli olarak bölüm başlıklarını indexliyor. Aşağıdaki resimdede görüldüğü gibi konu başlığını aradığımda konun bulunduğu bölüm çıkıyor karşıma. Bölümlerin indexleniyor olması google ın forumu indexlediğini gösteriyor aslında ama nedense konulardan önce bölümleri indexliyor. Google ın aksine yandex ise foruma deli gibi uğruyor ve neredeyse konular anlık indexleniyor. Google acaba eski forumla aynı içerğe sahip olduğu için konuları görmezden mi geliyor. Birde konu arama motorundan baktığımda konu başlıklarının altında konunun içeriğini değil konuyu kimin başlattığını vs. gösteriyordu, bunu engellemek için eski bir mod olan seohhyi kullandım faydası olabilir mi şimdilik bilmiyorum.

Belki bir beyin fırtınası ile smf içinde güzel bir kaç değişiklik bulabiliriz diye bu konuyu açayım dedim.

Bu bölümdeki eklentileri göremezsiniz.

Bu bölümdeki eklentileri göremezsiniz.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
eskiden google webmaster da google gibi getir vardı. hala varmı bilmiyorum epeydir o işlere diğer arkadaşlar bakıyor :D hala varsa google gibi getir deyip index gönderilebiliyordu bir çözüm olabilir.
sitenizin son ne zaman nasıl indexlendiğini şu şekilde kontrolda edebilirsiniz http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:www.forumsever.com

google bazı araçlarını kullanmak işinize yarıcaktır url denetimi gibi şurdan ulaşabilirsiniz
https://support.google.com/webmasters/answer/9012289?hl=tr

tabi herşeyi dört dörtlükte yapsanız google algoritmasının insafına kalmış bir durumdasınız. malesef tahminimce googleda öncelik sosyal medya,alışveriş siteleri,işletme siteleri,bloglar dan sonra diğer siteler üzerine kurulu yani forumların pek bi değeri yok google gözünde :S