Bot üyelikler hakk.

Başlatan sariaslan, 11 May 2019 12:35

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sariaslan

Merhabalar.
Oluşturduğum SMF forumda bugün farkettim, onlarca bot üyelik oluşturulup spam konular açılmış.
Üyelikleri sildim. Üyelik ayarlarını mail onaylı olarak düzelttim.
Fakat buna rağmen sürekli yeni bot üyelikler oluşturuluyor, aktif edilmiyor fakat oluşturuluyor yinede.
Üyelik ekranında captcha doğrulamasına rağmen nasıl oluyor? Yardımcı olabilir misiniz?

snrj

Yapılandırma » Güvenlik ve Moderasyon » Spam Koruması kısmından
kendiniz güvenlik sorusu sorabilirsiniz..

spam botları ve belirli ip adreslerini htaccess ile engelleyebilirisiniz
örnek olarak bakınız
http://blog.hostmana.com/kotu-botlari-engellemek-icin-htaccess-kullanimi/

alıntı
Kod Seç
Bazen herhangi bir IP'den gelen ziyaretçileri her hangi bir nedenle engellemek isteyebiliriz. Örneğin spam yorumlar nedeni vb... Buna gereksinim duyduğumuzda .htaccess dosyaları imdadımıza yetişir.

Genelde IP adreslerinde engelleme ülke yada bölgelere göre yapılır. Ancak tam ip adresini bildiğiniz bir makineninde sitenize erişmesini engelleyebilirsiniz.

    order allow,deny
    deny from 85.95
    deny from 92.42.35
    allow from all

Yukarıdaki kod ile 85.95 ve 92.42.35 ile başlayan ip adreslerini engelledik.

Aynı şekilde aşağıdaki kod ile direk bildiğimiz bir IP adresinin de erişimini engelleyebiliriz.

    order allow,deny
    deny from 85.95.227.155
    allow from all

Bu kodları kendinize göre düzenleyip .htaccess dosyanıza eklemeniz yeterli olacaktır.


sariaslan

Alıntı yapılan: snrj - 11 May 2019 19:20Yapılandırma » Güvenlik ve Moderasyon » Spam Koruması kısmından
kendiniz güvenlik sorusu sorabilirsiniz..

spam botları ve belirli ip adreslerini htaccess ile engelleyebilirisiniz
örnek olarak bakınız
http://blog.hostmana.com/kotu-botlari-engellemek-icin-htaccess-kullanimi/

alıntı
Kod Seç
Bazen herhangi bir IP'den gelen ziyaretçileri her hangi bir nedenle engellemek isteyebiliriz. Örneğin spam yorumlar nedeni vb... Buna gereksinim duyduğumuzda .htaccess dosyaları imdadımıza yetişir.

Genelde IP adreslerinde engelleme ülke yada bölgelere göre yapılır. Ancak tam ip adresini bildiğiniz bir makineninde sitenize erişmesini engelleyebilirsiniz.

    order allow,deny
    deny from 85.95
    deny from 92.42.35
    allow from all

Yukarıdaki kod ile 85.95 ve 92.42.35 ile başlayan ip adreslerini engelledik.

Aynı şekilde aşağıdaki kod ile direk bildiğimiz bir IP adresinin de erişimini engelleyebiliriz.

    order allow,deny
    deny from 85.95.227.155
    allow from all

Bu kodları kendinize göre düzenleyip .htaccess dosyanıza eklemeniz yeterli olacaktır.



bu konuya bakamadan host firmasından mail geldi. çok fazla bot hesap açılmış ve onay için atılan mailler spam'a düşmüş. sitemi sunucuda www klasörü dışında başka bir klasöre taşımışlar. siteyi tekrardan www klasörüne aldım, siteye giriş yaptım dediğiniz şekilde güvenlik sorusu ekledim ve htaccess'i düzenledim. şuanda alan adı ile şuanda siteye ulaşamıyorum. alan adının yanına /index.php yazında açılıyor. htaccess ile alakası yoktur fakat düzenleme yapmadan evvel yedek almıştım, eski htaccess dosyasını geri yükledim bir değişiklik olmadı. bunun sebebi ne olabilir?

sariaslan

Enteresandır ki hala çatır çatır bot hesaplar üyelik açabiliyor. Güvenliği nasıl geçiyorlar anlayamıyorum??

snrj

evet htaccess den dolayı yapmış olabilir

doğrulama sorusunu değiştirip bir deneyin

sariaslan

Alıntı yapılan: snrj - 13 May 2019 03:38evet htaccess den dolayı yapmış olabilir

doğrulama sorusunu değiştirip bir deneyin

Hoam çok teşekkürler ilginiz için. Htaccess'i düzenledim. İndex.php'yi kurulum dosyalarının içinden alıp sunucudaki index.php ile değiştirdim ve problemim düzeldi.
Siteye giriş yaparken www.alanadı.net şeklinde giriş yapıyorum.
alanadı.net şeklinde giriş yapmaya çalıştığımda;
Kod Seç
index.php?PHPSESSID=f8d8b36624c2642d831e93d94f174fb1;wwwRedirectbu şekilde bir ek url oluşuyor ve "403 Forbidden Access to this resource on the server is denied!" şeklinde hata alıyor ve siteye ulaşamıyorum.
Bununla alakalı biraz araştırma yapıp htaccess dosyasının içine,
Kod Seç
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
kodlarını ekleyerek problemi çözdüm.
Bu notuda buraya ekleyeyim ki bu tür problem ile karşılaşan varsa çözüme ulaşsın.

sariaslan

Yeni konu açıp forumda kalabalık etmemek adına buraya yazıyorum.
Siteme google adsense reklamı talebinde buldum, kodları index.template.php'ye ekledim.
Ama sürekli onay alamıyorum. Problemim sitenize erişemiyoruz şeklinde geri dönüş olması.
Sitemin erişebilirliği var. Robots.txt ile bir kısıtlama yok ki robots.txt dosyası mevcut değil zaten.Araştırmalarım sonrası bu problemlerin hosting firmasından kaynaklanma ihtimali olduğunuda öğrendim.
Hosting firmasına destek talebi oluşturdum.
Sitemde yazılımsal problemer olduğunu ve düzeltmem gerektiğini, yazılım desteği vermediklerini için hatalar hakkında herhangi bir bilgi vermediler.
Yönetim > Bakım > Kayıtlar > Hata Günlüğü yolunu takip ettiğimde sitemin sanie başı hata kaydettiğini görmekteyim;

Gördüğünüz gibi 113k civarında hata mevcut.
Google adsense reddedilsede olur, laf olsun diye başvuru yaptım lakin bu hatalar nedir nasıl giderilir.
Genel olarak tüm hatalar subs.php içindeki satırlarda gözüküyor.
Ayrıca, Yönetim > Bakım > Kayıtlar > Kayıtlar yolunu takip ettiğimde google örümceklerinin sitemde dolaştığını görmekteyim, adsense'de nasıl sitem kapalı gözüküyor bilemiyorum.

snrj

adsense site içeriği az ise onay vermicektir belirli bir klitleye ulaşmış sitelere onay verir sitenizdeki sorunların adsense ulaşımına engel etmiceği düşüncesindeyim

kurduğunuz modlardan veya temanızın düzgün optimize edilmemesinden kaynaklı bu hataları alabilirisiniz subs.php de ilgili satırlara baktığımda metin editörü ile ilgili kodlar mevcut sitenizde hızlı cevap ve metin editörü ile ilgili bir mod kurdunuz mu mod kurulu değilse siteyi bir süreliğine default temaya alıp hata almaya devam ediyormusunuz kontrol ediniz

sariaslan

Alıntı yapılan: snrj - 14 May 2019 14:14adsense site içeriği az ise onay vermicektir belirli bir klitleye ulaşmış sitelere onay verir sitenizdeki sorunların adsense ulaşımına engel etmiceği düşüncesindeyim

kurduğunuz modlardan veya temanızın düzgün optimize edilmemesinden kaynaklı bu hataları alabilirisiniz subs.php de ilgili satırlara baktığımda metin editörü ile ilgili kodlar mevcut sitenizde hızlı cevap ve metin editörü ile ilgili bir mod kurdunuz mu mod kurulu değilse siteyi bir süreliğine default temaya alıp hata almaya devam ediyormusunuz kontrol ediniz

Abi ilginiz için teşekkürler.
subs.php'deki hatasının sebebi php sürümü imiş. create_function kodu 7.2 ile kaldırılmış. 7.1'e downgrade yaptım hatayı giderdim.
Benim şuanki amacım deneme yanılma yöntemi ile birşeyler yapabilmek, kodları yorumlamak ve araştırma yapmak. Araştırma yapmanın temelide soru sormak.
Siteyi http'den https'e geçirdim. Htaccess ile düzenlemeleri yaptım. Bir çok hata ile karşılaştım uğraştım araştırdım ve çözdüm :) Güvenli bağlantı yaptım yeşil oldu.
Pretty URL kurulumu yaptım bu esnada 2 kere siteyi çökerttim bir şekilde yine toparladım.
Adsense'den cevap bekliyorum. Yine ulaşamıyoruz hatası verirse default temaya alıp bir kaç gün bekleyeceğim.
Şuan için tek bir sıkıntım kaldı.
Siteme giriş yaparsanız göreceksiniz, üyelik girişi yapmadığınızda tepedeki logo ile bölümlerin başlangıcı arasında bir boşluk söz konusu.

Ama üye girişi yaptıktan sonra bu boşluk ortadan kalkıyor.

İndex.template.php ile çok uğraştım ama orayı kapatamadım. Css'e baktım ama mantığını hala anlayamadım.
Daha önce html site yapmıştım. Herşeyini css üzerinden yapabiliyordum.
Bu konuda nereye bakmalıyım?

snrj

hmm evet php sürümünden kaynaklı bazen hatalar olabiliyor
pertyurl tarzı modları önermiyorum sitenizde çok fazla soruna yol açabiliyor bu tarz modlar
üst kısıma gelince sitenize baktım temadan kaynaklı bir gizleme mevcut
index.templatede bulun
Kod Seç
<div id="upper_section"öncesine ekleyin
Kod Seç
<img id="upshrink" src="', $settings['images_url'], '/upshrink.png" alt="*" title="', $txt['upshrink_description'], '" style="display: none;" />üst kısımda bir buton eklenmiş olacak butona tıklayınca orda gözükmesi gereken kısımlar açılması lazım açılmazsa temayı yapan kişi script kodlarını kaldırmış olabilir

görmek amaçlı css de ufak bir değişiklik yapabilirsiniz ama bu değişikliği temelli yapamayın başka kısımlarıda etkiliyebilir
Kod Seç
#upper_section {
    overflow: hidden;
}
şu şekilde overflow: visible; değiştirip bakın okısımda gözükmesi gerekenler gelecektir

temanızdaki ve default temadaki şu kısımları karşılaştırın sorunun nerden kaynaklandığını bulacaksınızdır
Kod Seç
// the upshrink image, right-floated
echo '
<img id="upshrink" src="', $settings['images_url'], '/upshrink.png" alt="*" title="', $txt['upshrink_description'], '" style="display: none;" />';
echo '
', empty($settings['site_slogan']) ? '<img id="smflogo" src="' . $settings['images_url'] . '/smflogo.png" alt="Simple Machines Forum" title="Simple Machines Forum" />' : '<div id="siteslogan" class="floatright">' . $settings['site_slogan'] . '</div>', '
</div>
<div id="upper_section" class="middletext"', empty($options['collapse_header']) ? '' : ' style="display: none;"', '>
<div class="user">';

// If the user is logged in, display stuff like their name, new messages, etc.
if ($context['user']['is_logged'])
{
if (!empty($context['user']['avatar']))
echo '
<p class="avatar">', $context['user']['avatar']['image'], '</p>';
echo '
<ul class="reset">
<li class="greeting">', $txt['hello_member_ndt'], ' <span>', $context['user']['name'], '</span></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=unread">', $txt['unread_since_visit'], '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=unreadreplies">', $txt['show_unread_replies'], '</a></li>';

// Is the forum in maintenance mode?
if ($context['in_maintenance'] && $context['user']['is_admin'])
echo '
<li class="notice">', $txt['maintain_mode_on'], '</li>';

// Are there any members waiting for approval?
if (!empty($context['unapproved_members']))
echo '
<li>', $context['unapproved_members'] == 1 ? $txt['approve_thereis'] : $txt['approve_thereare'], ' <a href="', $scripturl, '?action=admin;area=viewmembers;sa=browse;type=approve">', $context['unapproved_members'] == 1 ? $txt['approve_member'] : $context['unapproved_members'] . ' ' . $txt['approve_members'], '</a> ', $txt['approve_members_waiting'], '</li>';

if (!empty($context['open_mod_reports']) && $context['show_open_reports'])
echo '
<li><a href="', $scripturl, '?action=moderate;area=reports">', sprintf($txt['mod_reports_waiting'], $context['open_mod_reports']), '</a></li>';

echo '
<li>', $context['current_time'], '</li>
</ul>';
}
// Otherwise they're a guest - this time ask them to either register or login - lazy bums...
elseif (!empty($context['show_login_bar']))
{
echo '
<script type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/scripts/sha1.js"></script>
<form id="guest_form" action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" ', empty($context['disable_login_hashing']) ? ' onsubmit="hashLoginPassword(this, \'' . $context['session_id'] . '\');"' : '', '>
<div class="info">', sprintf($txt['welcome_guest'], $txt['guest_title']), '</div>
<input type="text" name="user" size="10" class="input_text" />
<input type="password" name="passwrd" size="10" class="input_password" />
<select name="cookielength">
<option value="60">', $txt['one_hour'], '</option>
<option value="1440">', $txt['one_day'], '</option>
<option value="10080">', $txt['one_week'], '</option>
<option value="43200">', $txt['one_month'], '</option>
<option value="-1" selected="selected">', $txt['forever'], '</option>
</select>
<input type="submit" value="', $txt['login'], '" class="button_submit" /><br />
<div class="info">', $txt['quick_login_dec'], '</div>';

if (!empty($modSettings['enableOpenID']))
echo '
<br /><input type="text" name="openid_identifier" id="openid_url" size="25" class="input_text openid_login" />';

echo '
<input type="hidden" name="hash_passwrd" value="" /><input type="hidden" name="', $context['session_var'], '" value="', $context['session_id'], '" />
</form>';
}

echo '
</div>
<div class="news normaltext">
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="" class="input_text"x-webkit-speech="x-webkit-speech" onwebkitspeechchange="this.form.submit();" />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';

// Search within current topic?
if (!empty($context['current_topic']))
echo '
<input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />';
// If we're on a certain board, limit it to this board ;).
elseif (!empty($context['current_board']))
echo '
<input type="hidden" name="brd[', $context['current_board'], ']" value="', $context['current_board'], '" />';

echo '</form>';

// Show a random news item? (or you could pick one from news_lines...)
if (!empty($settings['enable_news']))
echo '
<h2>', $txt['news'], ': </h2>
<p>', $context['random_news_line'], '</p>';

echo '
</div>
</div>

sariaslan

Alıntı yapılan: snrj - 14 May 2019 16:24hmm evet php sürümünden kaynaklı bazen hatalar olabiliyor
pertyurl tarzı modları önermiyorum sitenizde çok fazla soruna yol açabiliyor bu tarz modlar
üst kısıma gelince sitenize baktım temadan kaynaklı bir gizleme mevcut
index.templatede bulun
Kod Seç
<div id="upper_section"öncesine ekleyin
Kod Seç
<img id="upshrink" src="', $settings['images_url'], '/upshrink.png" alt="*" title="', $txt['upshrink_description'], '" style="display: none;" />üst kısımda bir buton eklenmiş olacak butona tıklayınca orda gözükmesi gereken kısımlar açılması lazım açılmazsa temayı yapan kişi script kodlarını kaldırmış olabilir

görmek amaçlı css de ufak bir değişiklik yapabilirsiniz ama bu değişikliği temelli yapamayın başka kısımlarıda etkiliyebilir
Kod Seç
#upper_section {
    overflow: hidden;
}
şu şekilde overflow: visible; değiştirip bakın okısımda gözükmesi gerekenler gelecektir

temanızdaki ve default temadaki şu kısımları karşılaştırın sorunun nerden kaynaklandığını bulacaksınızdır
Kod Seç
// the upshrink image, right-floated
echo '
<img id="upshrink" src="', $settings['images_url'], '/upshrink.png" alt="*" title="', $txt['upshrink_description'], '" style="display: none;" />';
echo '
', empty($settings['site_slogan']) ? '<img id="smflogo" src="' . $settings['images_url'] . '/smflogo.png" alt="Simple Machines Forum" title="Simple Machines Forum" />' : '<div id="siteslogan" class="floatright">' . $settings['site_slogan'] . '</div>', '
</div>
<div id="upper_section" class="middletext"', empty($options['collapse_header']) ? '' : ' style="display: none;"', '>
<div class="user">';

// If the user is logged in, display stuff like their name, new messages, etc.
if ($context['user']['is_logged'])
{
if (!empty($context['user']['avatar']))
echo '
<p class="avatar">', $context['user']['avatar']['image'], '</p>';
echo '
<ul class="reset">
<li class="greeting">', $txt['hello_member_ndt'], ' <span>', $context['user']['name'], '</span></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=unread">', $txt['unread_since_visit'], '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=unreadreplies">', $txt['show_unread_replies'], '</a></li>';

// Is the forum in maintenance mode?
if ($context['in_maintenance'] && $context['user']['is_admin'])
echo '
<li class="notice">', $txt['maintain_mode_on'], '</li>';

// Are there any members waiting for approval?
if (!empty($context['unapproved_members']))
echo '
<li>', $context['unapproved_members'] == 1 ? $txt['approve_thereis'] : $txt['approve_thereare'], ' <a href="', $scripturl, '?action=admin;area=viewmembers;sa=browse;type=approve">', $context['unapproved_members'] == 1 ? $txt['approve_member'] : $context['unapproved_members'] . ' ' . $txt['approve_members'], '</a> ', $txt['approve_members_waiting'], '</li>';

if (!empty($context['open_mod_reports']) && $context['show_open_reports'])
echo '
<li><a href="', $scripturl, '?action=moderate;area=reports">', sprintf($txt['mod_reports_waiting'], $context['open_mod_reports']), '</a></li>';

echo '
<li>', $context['current_time'], '</li>
</ul>';
}
// Otherwise they're a guest - this time ask them to either register or login - lazy bums...
elseif (!empty($context['show_login_bar']))
{
echo '
<script type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/scripts/sha1.js"></script>
<form id="guest_form" action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" ', empty($context['disable_login_hashing']) ? ' onsubmit="hashLoginPassword(this, \'' . $context['session_id'] . '\');"' : '', '>
<div class="info">', sprintf($txt['welcome_guest'], $txt['guest_title']), '</div>
<input type="text" name="user" size="10" class="input_text" />
<input type="password" name="passwrd" size="10" class="input_password" />
<select name="cookielength">
<option value="60">', $txt['one_hour'], '</option>
<option value="1440">', $txt['one_day'], '</option>
<option value="10080">', $txt['one_week'], '</option>
<option value="43200">', $txt['one_month'], '</option>
<option value="-1" selected="selected">', $txt['forever'], '</option>
</select>
<input type="submit" value="', $txt['login'], '" class="button_submit" /><br />
<div class="info">', $txt['quick_login_dec'], '</div>';

if (!empty($modSettings['enableOpenID']))
echo '
<br /><input type="text" name="openid_identifier" id="openid_url" size="25" class="input_text openid_login" />';

echo '
<input type="hidden" name="hash_passwrd" value="" /><input type="hidden" name="', $context['session_var'], '" value="', $context['session_id'], '" />
</form>';
}

echo '
</div>
<div class="news normaltext">
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="" class="input_text"x-webkit-speech="x-webkit-speech" onwebkitspeechchange="this.form.submit();" />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';

// Search within current topic?
if (!empty($context['current_topic']))
echo '
<input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />';
// If we're on a certain board, limit it to this board ;).
elseif (!empty($context['current_board']))
echo '
<input type="hidden" name="brd[', $context['current_board'], ']" value="', $context['current_board'], '" />';

echo '</form>';

// Show a random news item? (or you could pick one from news_lines...)
if (!empty($settings['enable_news']))
echo '
<h2>', $txt['news'], ': </h2>
<p>', $context['random_news_line'], '</p>';

echo '
</div>
</div>

Abi teşekkürler evet gördüm üyelik almış kontrol etmişsin.
Verdiğin ilk iki kodu denedim, inanki hiçbirşey değişmedi :)
Karşılaştırmayı akşam eve geçince yapacağım.
Aslında problemin kaynağını biliyor gibiyim.
Temanın orjinalinde tepede logo yoktu.
Sağda haberler gibi bir kısım vardı. Hoşgeldiniz, üye değilseniz üye olun, doğrulama kodu gelmediyse tıklayın gibisinden linkler mevcuttu.
O kısmı kaldırıp aşağıdaki kodları ekledim;
Kod Seç
<div align="center"><a href="https://www.sagocuyuz.net" title=""><span id="logo"> <div id="logo"><img src="' . $settings['images_url'] . '/theme/logo.png" alt="" title="sagocuyuz | sagocuyuz.net | sagocuyuz.com | Sagopa Kajmer Fan" /></span></a></div></center>
<h1 class="forumtitle">
<a href="', $scripturl, '">', empty($context['header_logo_url_html_safe']) ? $context['forum_name'] : '<img src="' . $context['header_logo_url_html_safe'] . '" alt="' . $context['forum_name'] . '">', '</a>
</h1>';
echo '
', empty($settings['site_slogan']) ? '<img id="smflogo" src="' . $settings['images_url'] . '/smflogo.png" alt="Simple Machines Forum" title="Simple Machines Forum">' : '<div id="siteslogan" class="floatright">' . $settings['site_slogan'] . '</div>', '
</div>
<img id="upshrink" src="', $settings['images_url'], '/upshrink.png" alt="*" title="', $txt['upshrink_description'], '" style="display: none;" />
<div id="upper_section" class="middletext"', empty($options['collapse_header']) ? '' : ' style="display: none;"', '>
<div class="title_barIC">';
Bu işlemden sonra css'in en altınada şunu ekledim;
Kod Seç
#logo img{width: 100%}Bu sayede logoyu ekledim ama sanırım orada bir boşluk bıraktım :)

Logo için php'ye eklediğim kodun alt kısmındaki;
Kod Seç
echo '
', empty($settings['site_slogan']) ? '<img id="smflogo" src="' . $settings['images_url'] . '/smflogo.png" alt="Simple Machines Forum" title="Simple Machines Forum">' : '<div id="siteslogan" class="floatright">' . $settings['site_slogan'] . '</div>', '
</div>
<img id="upshrink" src="', $settings['images_url'], '/upshrink.png" alt="*" title="', $txt['upshrink_description'], '" style="display: none;" />
<div id="upper_section" class="middletext"', empty($options['collapse_header']) ? '' : ' style="display: none;"', '>
<div class="title_barIC">';
kodlar az önce bahsettiğim;
AlıntıSağda haberler gibi bir kısım vardı. Hoşgeldiniz, üye değilseniz üye olun, doğrulama kodu gelmediyse tıklayın gibisinden linkler mevcuttu.
kısmı gizliyor. Çünkü bu kodu sildim ve deneme yaptım, bu yazılar tekrardan belirdi üst tarafa ve boşluk kayboldu.

Ben kod ekleyip gizlemişim demekki. Şimdi anladığım kadarıyla gizleme değilde bu kısmı kaldırma yoluna bakmalıyım doğrumudur abi?
Çok keyif almaya başladım bu işten ben.



sariaslan

Çok enteresandır ki, sitede gizlenmiş kısımlar firefox ve chrome tarayıcılarında gözükmezken ie her zamanki gibi mükemmelliğini sergiliyor :) Bu iş nasıl oluyor anlayamadım :)

snrj

overflow hidden yerine display none kullanırsan göstermez

sariaslan

Alıntı yapılan: snrj - 14 May 2019 14:14adsense site içeriği az ise onay vermicektir belirli bir klitleye ulaşmış sitelere onay verir sitenizdeki sorunların adsense ulaşımına engel etmiceği düşüncesindeyim

kurduğunuz modlardan veya temanızın düzgün optimize edilmemesinden kaynaklı bu hataları alabilirisiniz subs.php de ilgili satırlara baktığımda metin editörü ile ilgili kodlar mevcut sitenizde hızlı cevap ve metin editörü ile ilgili bir mod kurdunuz mu mod kurulu değilse siteyi bir süreliğine default temaya alıp hata almaya devam ediyormusunuz kontrol ediniz

abi şaka maka adsense onay verdi reklamlar yayınlanmaya başladı :)

snrj

hayırlı olsun demekki eskisine göre daha kolay onaylıyorlar