24 Mar 2023 18:41 Yeni Konu Oluştur

Haberler:

Üye kayıt esnasında E-posta adresinizin doğru olduğuna ve Aktivasyon Mailinize bakmayı unutmayın.

Sayfa düzenlemesi Hakk.

Başlatan sariaslan, 24 Nis 2019 20:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 13

2. 2

Merhabalar, ismim Abdullah.
Aranıza yeni katıldım, herkese selamlar saygılar.
Webmaster işinden hiç anlamam, keyfine bir forum kurdum. Biraz kurcalamak öğrenmek istiyorum kendimce. Forumun en tepesinde yazan başlığı sanırım buna header deniyor, SMF kurulumu esnasında yazdım, bunu şimdi değiştirmek istiyorum. Ama ayarlar kısmında bulamadım. PHP dosyalarını tek tek açıp kurulum esnasında yazdığım ve sitenin tepesinde gözüken yazıyı arattım ama bulamadım. Bu yazıyı nereye yazıyor, nereden çekiyor? Logo koymak istedim araştırdım onu da bulamadım. Birde siteye girdiğinizde tarayıcıda gözüken isim kısmını değiştirmek istedim onu da bulamadım. Daha önce Vbulletin i kurcalamış, css ler ile oynayıp birşeyler eklemiş çıkartmışlığım var ama burada neden bulamadım anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
yönetim>yapılandırma>sunucu ayarları>genel  (index.php?action=admin;area=serversettings;)
forum başlığını değiştirebilirisiniz (anasayfa için bu tarayıcıda gözüken isim oluyor)

yönetim>yapılandırma>kullanılan tema  (index.php?action=admin;area=theme;sa=settings;th=1)
logo ve sitenin sloganını düzenleyebilirsiniz

*

1. 13

2. 2
Alıntı yapılan: snrj - 24 Nis 2019 21:56yönetim>yapılandırma>sunucu ayarları>genel  (index.php?action=admin;area=serversettings;)
forum başlığını değiştirebilirisiniz (anasayfa için bu tarayıcıda gözüken isim oluyor)

yönetim>yapılandırma>kullanılan tema  (index.php?action=admin;area=theme;sa=settings;th=1)
logo ve sitenin sloganını düzenleyebilirsiniz

Üstadım teşekkür ederim. Sunucu ayarları ile bir bağlantısı olabileceğini düşünmedim ve o kısmı kurcalamamıştım. Kullanılan tema kısmını bulmuştum düzenlemiştim ama sanırım çerezleri temizlemedigim için düzgün göremedim.
Peki logo işini nasıl yapıyoruz? Site sloganı kısmına IMG linki mi ekliyoruz? IMG kodları içinde mi eklemek gerekiyor?

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

örnek vereyim

Site Logosunun Adresi: http://snrj.konusal.com/images/snrj.png

Site sloganı: yazı ekle

*

1. 13

2. 2
Alıntı yapılan: snrj - 24 Nis 2019 22:33örnek vereyim

Site Logosunun Adresi: http://snrj.konusal.com/images/snrj.png

Site sloganı: yazı ekle
Çok özür dilerim ama anlayamadım :(

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
logo adresi yazan yere resim url si gir demek istemiştim

*

1. 13

2. 2
Alıntı yapılan: snrj - 25 Nis 2019 14:55logo adresi yazan yere resim url si gir demek istemiştim

Biraz fazla kurcalayarak php ve css dosyalarının içinden yaptım üstadım, yardımın için çok teşekkürler.