Smf'yi IPB'ye aktarmak

Başlatan BySaBo, 07 Ekm 2018 01:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

1. 120

2. 30

3. 5

Merhaba,

SMF forumu ipb foruma aktarabilir miyiz ?

Biraz araştırdım ancak pek bir şey bulamadık , genelde de ingilizce olunca bir de size sorayım dedim.

*

1. 150

2. 40

3. 175
Merhaba
Burda sormusun cevabini da vermisler dogru olanda o sanirim
https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=562529.0;topicseen

Turkcesi Lisan sahibiyseniz ticket atarak sorun mutlaka yardim ederler.

1. 120

2. 30

3. 5
Selam , IPB'yi smf'ye taşımak için yardım ediyorlar ancak SMF'den taşımak için yardım etmiyorlar

IPB ise bu konuda yardımcı olmak için 850 dolar istiyor :)

*

1. 150

2. 40

3. 175

Merhaba sanirim yanlis anlamisiniz onlar cevirirse bu parayi aliyorlar bunu siz yapmaniz durumunda ucretsiz
bu linkin altinda uye girisi yaparak indire bilirsiniz

https://invisioncommunity.com/services/migrate

googlede boyle aratirsaniz Convert SMF to IPB bir cok konu var.

1. 120

2. 30

3. 5
Merhaba,

Hallettim teşekkür ederim.

IPB inanılmaz bir şey , hayatımda bu  kadar her şeyin düşünüldüğü ve kolay bir şekilde kullanıldığı bir forum yazılımı görmemiştim.

Yıllardır SMF kullanıyorum ve sizin yaptığınız bir tema bugüne kadarki kullandığım en güzel forumu yapmamı sağladı aslında.

Ancak IPB pratikliği gönlümü çaldı.

IPB için türkiye desteği veren bir site bulamadım ve fan siteleri de hep yabancı , umarım bir gün sizlerin bu konuda bir faaliyeti olur.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
ipboard güzel bir forum sistemidir sizin için hayırlı olsun.

genel olarak yazacam lütfen alınmayın

ücretli bir sisteme geçiyorsunuz lisans ücreti 100 ile 650 dolar arası smf den ipb geçiş desteği alırsanız siz belirtmişsiniz yukarda 850 dolar eğer lisans filan almadıysanız bence diğer ücretli  forum sistemlerinede göz atın xenforo vs..

1-ilk baş ücretli bir sisteme geçme ihtiyacınız gerçekten varmı?

2-smf yi bırakırken neden smf resmi siteden destek bekliyorsunuz bu bir çelişki (bizim siteden sormanız farketmez tabikide resmi sitede sormak biraz garip olmuş)

3-smf ücretsiz bir yazılım eksikleri mevcut ve smf 2.1 sürümü kaç senedir gelemiyor tabikide ücretli forum sistemlerinden geride kalıyor. (sitesini geliştirmek ve prof bir şekilde çalışmak isteyenleri anlayışla karşılıyorum bence 100% haklılar)

4-bunu yanlış anlamayın karar sizin tabikide
smf de bulamayıpta ücretli forum sisteminde bulduğunuz ne?(php ve js de ileri seviyede kod yazabilen bir arkadaş bulup üstte verdiğiniz lisans ücreti ile rahatça gerekli kodlamayı smf ye entegre ettirebilirsiniz)

1. 120

2. 30

3. 5
08 Ekm 2018 21:24 #6 Son düzenlenme: 08 Ekm 2018 21:28 BySaBo
Merhaba,

Ben forum olayına smf ile başladım diyebilirim , her ne kadar ilerleyememiş olsam da :) Hilmi bey zamanından beri smf kullanıyorum , sanırım yaklaşık 10-11 yıldır.

Eğer sizin gibi insanlar olmasaydı 10 yıl önce smfyi bırakırdım sanırım. Bana IPB'yi çekici klanda bu heralde.

Siz olmasaydınız smf kendi kendine yetebilen bir yazılım değil , default olarak aşırı eksik , ancak IPB de diğerlerinin yardımına ihtiyacınız olmadan forumun default hali ve kendi orijinal eklentileriyle bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

İhtiyacım olan her ne varsa bakıyorum hepsini içerisinde barındırıyor , ben oyun eklentileri satıyorum yıllardır. Yaklaşık 5000 üyesi olan smf forumum var. Çok büyük smf forumları da gördüm. Keşke smf ücretli işler yapsa da çağın gerisinde kalmasa.

IPB Aylık minimum 30 dolar isteyen bir forum ve her eklentisi de ücretli , bu açıdan onlara değil 800 dolar vermek 100 dolara SMF'yi ipb gibi bir yazılım haline getirebiliriz heralde. Ancak ben para vermek niyetinde değilim zaten , sizin desteklemeyeceğinizi biliyorum fakat nulled versiyon kullanacağım.

IPB'nin arayüzü , yönetim paneli , kaliteli duruşu ve kolay kullanımı benim gibi yazılım bilgisi olmayanlar için iyi. Bana en çok lazım olan Paypal , BTC gibi ödeme yöntemleriyle ürün satabilmek olacak. Sanırım SMF de bunu yaptırabilmek için çok uğraşmam gerekirdi.

SMF'den yardım istemek konusuna gelince bana da pek mantıklı gelmemişti ama ben IPB to SMF olayını yanlış anladım :)

Ayrıca ipb kendi içerisinde bir converter barındırıyormuş zaten.

Umarım beni yanlış anlamazsınız size son derece minnettarım , geçitli hocamın taktik temasını kullanıyorum(bence görsel açıdan en güzel smf forumuna sahibim :P ) ve forumumdan şu an memnunum. Ancak global bir site için ya IPB'ye geçicem ya da SMF forumumdan ayrı bir IPB kuracağım.

MENU ×