24 Mar 2023 19:20 Yeni Konu Oluştur

Haberler:

Üye kayıt esnasında E-posta adresinizin doğru olduğuna ve Aktivasyon Mailinize bakmayı unutmayın.

smf 2.1 temanızda Boardindex te lastpost a kullanıcı avatarlarını çekme

Başlatan snrj, 13 Ekm 2017 15:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

smf 2.1 ile tema yapımcıları için bazı kolaylıklarda mevcut bizde tema yapmak isteyen arkadaşlar için ufak ipuçlarını paylaşmaya devam ediyoruz
bu ipucumuzda anasayfada forum bölümlerindeki son mesaj kısmında son mesajı yollayan kullanıcının avatarını çekmeyi gösterecez
ilk olarak temanızın index.template.php de şu kısımı bulalım
// Set the following variable to true is this theme wants to display the avatar of the user that posted the last post on the board index.
 $settings['avatars_on_boardIndex'] = false;
burdaki false yi true çevirip kaydetelim
sonra Boardindex.template.php dosyamızı açıp şu kısımı bulalım
<p>', $board['last_post']['last_post_message'], '</p>şu şekilde değiştirelim
<p>'.$board['last_post']['member']['avatar']['image'].' ', $board['last_post']['last_post_message'], '</p>bu kadar :D son mesaj atan kullanıcın avatarını çekmiş olduk
tabi css ile ufak eklemeler yapmak gerek örnek olarak
index.css mize ekleyelim
.lastpost img.avatar {
    float:left;
    width: 40px;
    height: 40px;
}

Smf 2.0.X için bunu yapmak isteyen arkadaşlar şu konuyu inceleyebilir

*

1. 199

2. 54

3. 134
Sağ ol @snrj hocam eline sağlık  uyguladım  sorunsuz çalışıyor css kodlarına  margin-right: 5px;   ekledim başlık ile arası açıldı daha iyi görüyor

fakat  ileti bilgisinda ki "tarafından"  kısmını  kaldıramadım 

Son ileti: 19 Şubat 2018, 22:42:07 Ynt: xxxxxxx..., xxxxxx tarafından

avatar eklenince bu san kelime fazlalık oluyor  dil dosyasından düzenlemeden yapılabilirimi

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

*

1. 199

2. 54

3. 134

@snrj hocam  kusurma bakmayın bu sefer arama yapmadım   bu ince ayarlara takılan olmamıştır dedim ama  çözüm sunmuşsunuz

tam kullanıcı odaklı çalışmışsınız :)  sağ olun

*

1. 150

2. 40

3. 175
@snrj hocam buna alt etiket eklemenin bir yolunu bulmamiz gerek sorice,den ekleniyor oda işimize yaramaz tema sitesi sorun cikariyor.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
Alıntı yapılan: gecitli - 02 Mar 2019 12:09@snrj hocam buna alt etiket eklemenin bir yolunu bulmamiz gerek sorice,den ekleniyor oda işimize yaramaz tema sitesi sorun cikariyor.

kendi hatalarını temanın düzeltmesinimi istiyorlar :D
neyse en basit yoldan şu şekilde düzeltirsiniz geçitli hocam
index.template.php ekleyin (isterseniz boardindex.template benim önerim index.temp çünkü diğer mesagge.indexte de kullanılabilir)
bul
?>öncesine ekle
function avatarduzelt($string)
{
$string= str_replace(array('class="avatar"'),array('class="avatar" alt="avatar"'), $string);
return $string;
}
şimdi boardindex.template ekldiğimiz kodu bulalım
'.$board['last_post']['member']['avatar']['image'].'şu şekilde değiştirelim
'.avatarduzelt($board['last_post']['member']['avatar']['image']).'
işlem tamamdır

kolay gelsin
tema sitesindeki arkadaşlarada selam söleyin :D rc2 de sources eklesinler alt etiketinide tema yapanları uğraştırmsınlar.

*

1. 150

2. 40

3. 175
buğ olarak bildirdim rc2 de duzelteceklermiş birsuru eksik var yada alişmamiz gerekiyor ornek surekli kulandiğimiz bir kod <a href="', $board['last_post']['href'], '"> ana sayfadan acilan son konuya yonlendiriyoruz 2.0 da rc de href koduna soruce de tanim koymamişlar calişiyor ama invalit hatasi veriyor bu yuzden temalari güncelerken sorun yaşiyorum oturana kadar ara vermek en iyisi tema yapimina.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

aşırı sorun olmadıkça rc1 de tema yapılabilir bundan sonraki sürümlerde tahminimce köklü değişikliklere gitmiceklerdir bir iki ufak değşiklikle rc1 teması rc2 ye uyum sağlıcaktır diye düşünüyorum

*

1. 47

2. 17

3. 3

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

*

1. 199

2. 54

3. 134
Selam,

@snrj  hocam  "Bilgi Merkezi"  bölümünde bulunan son iletilerde nasıl avatar gösteririz

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077