Php 5.3 'ten 5.6 ya geçişte attachments Türkçe karakter sorunu çözümü

Başlatan fabak, 12 Haz 2017 14:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 9

2. 3

3. 4

Php 5.3 'ten 5.6 ya geçişte eklenti - attachments Türkçe karakter sorunu yaşadım ve uzuuun süren araştırmalar sonunda şöyle bir çözüm buldum.

forumu 2.0.14 versiyonuna güncellemek için sunucunun php sürümü en az 5.4 olması gerekiyor. yoksa forumu 2.0.14'e güncelleyemez, beyaz sayfa hatası alırsınız. Ben de plesk panelden girip 5.6 php sürümü olarak ayarları güncelledim. Ama forumda eklenti-attachment belge isimlerinin bazıları kayboldu. Eğer eklenti belgelerinin isminde Türkçe karakter varsa mesajın altında eklenti simgesi gözüküyor ama belgenin ismi gözükmüyordu. Sonra bunu araştırmaya başladım. phpmyadmin'de latin5, utf-8, turkish_ci ... bir sürü yöntem denedim. Sonunda eski kullandığım php 5.3 ile şimdi kullanmakta olduğum ve bana eklenti isimlerinde sorun çıkaran 5.6 sürümü arasındaki farkı, kısaca sorun çıkaran yeri buldum.

php 5.6 ve üstü sürümlerde default_charset = "UTF-8"  ...  benim kullandığım eski sürümde bu değer no value yani boş idi..
php 5.6 ve üstü sürüme geçince bu utf-8 olmuştu.
Bunu default_charset = "ISO-8859-1"   yaptım. Apache yi yeniden başlattım. oldu..