Smf Load.Php ve İndexlenme Sorunu

Başlatan medeniyetmuhendisi, 10 Haz 2017 11:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 118

2. 35

3. 19
10 Haz 2017 11:05 Son düzenlenme: 10 Haz 2017 11:18 medeniyetmuhendisi

1. Load.php Sorunu;

Ekran resmini eklediğim hataları son bir iki haftadır almaya başladım. Hangi modu ekledikten sonra ya da hangi düzenlemeden sonra başladı onu hatırlamıyorum..

Load.php sorunu neden kaynaklanıyor olabilir.?

2. İndexlenme Hızı ve Sorunu

Öncelikle @CeeMoo  kardeşim hatırlar forum sitemi bir kaç hafta önce sıfırlayıp seo4smf den tamamen kurtulmuştum..
link yapısı değiştiği için forum en baştan indexlenmeye başlandı. Allaha şükür çok yavaş da olsa indexleniyor.

Ancak forum sitemizin alt domainleri var iki tane bu alt domainler açılalı 1 yıl oldu neredeyse ama hala indexlenme de sorun yaşıyor.
örnek olarak
"celikkollu.medeniyetmuhendisleri.com"

google serach console dan bir görüntü. İndexlenme neden bu kadar yavaş. sorun nedir çözemedim. tam bir yıldır 45 konuyu dizine ekledi ve son bir haftadır bu eklenenlerde silinmeye başladı.. (alt domainlerde link yapısı hiç değiştirilmedi, değişmedi)

"Bu sorunu ana forumda bir kaç yıl önce de yaşamıştım. @snrj seo4smf ile çakıştığını söylemiş ve index.template de bulunan Mr. Robot noindex kodunu kaldırmıştı.

Daha sonra forum gerçektende hızlı bir şekilde indexlendi. "

seo4smf yi kaldırıp forumu sıfırlayınca Mr.Robot no index kodu doğal olarak tekrardan gelmiş oldu..
alt domainlerde de yine aynı şekilde no index kodları duruyor.

yani kısacası ana forumun ve alt domainlerin neden bu kadar yavaş indexlendiğini nasıl anlarız ne sorunu nasıl çözeriz.

*

1. 118

2. 35

3. 19

*

1. 1,198

2. 120

3. 401
1.Soru biraz zincirleme dediğiniz gibi bir mod minik hatlar bırakabilir gerçekten iyi bir tecrübe ile tahmin edilebilir ve cevaplana bilir.İng benden iyi biliyorsunuzdur : 29183 id üye üyelik bilgilerini çekerken hata veriyor.Diğeri direk Cache dediğimiz kullanıcı giriş vb.. tutan bilgi session başlatılamıyor yada boş bilgi veriyor gibi gibi. smf resmi sitesinde konuyu açarsanız daha fazla kişi yardım edebilir.

2.Soru ile ilgili hiç bilgim yok

*

1. 118

2. 35

3. 19

Sorunum güncel Bu konuda hala bir çözüm bulamadım. @snrj @CeeMoo

(Load.Php Sorunu Güncel)

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
29 Mar 2018 23:59 #4 Son düzenlenme: 30 Mar 2018 16:43 snrj
loadmembercontext sorunu mutemelen cemonun dediği gibi o üyenin id numarası bulunamaması sorunu üye silinmişse bu sorun olabilir veya o kullanıcının avatrını çekmeye çalışıyorsanız bundan kaynaklı olabilir

session sorunu giriş yapmaya çalışırken oluşan bir sorun olabilir smf 2.0.13 den buyana son değişimleri temanıza uyguladınız mı veya şunu deneybilirsiniz
/Sources/Subs.php de bul
ob_start('ob_sessrewrite');öncesine ekleyin
ob_start('ob_sessrewrite');
ob_start(
function ($buffer) {
global $context;
if (isset($context['user']['is_guest']))
return $buffer;
return preg_replace_callback('~(<form[^<]+action=login2(.+))</form>~iUs' . (!empty($context['utf8']) ? 'u' : ''), function($m) use ($context) {
$repl = '';
if (strpos($m[0], $context['session_var']) === false)
$repl .= '<input type="hidden" name="' . $context['session_var'] . '" value="' . $context['session_id'] . '"/>';

return $m[1] . $repl . '</form>';
}, $buffer);
}
);

*

1. 118

2. 35

3. 19
30 Mar 2018 09:36 #5 Son düzenlenme: 30 Mar 2018 14:03 medeniyetmuhendisi
vallaha iki ihtimalde olabilir. Çünkü avatarlarda link kullanılarak dışardan çekilen avatarlar ana sayfadan görünmüyordu. Üye silme işlemi yapılmadı ama bu sorundan önce forum iso dan utf-8 e çevrilmişti.  tema da herhangi bir değişiklik yapmadım 2.0.13 ten sonra.. şimdi subs.php de dediğiniz eklemeyi yaptım dediğiniz kodtan üç tane vardı üçününde önüne ekledim. bakalım bir kaç saate belli olur :)

dönüş yaparım tekrardan

Edit 1: hocam değişiklikten sonra forum bembeyaz hale geldi. eski subs.php dosyasını atınca düzeldi. verdiğiniz kod tan 3 adet vardı hepsini değiştirmem mi gerekiyordu yoksa sadece birini mi ?

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
ilk bulduğunuz kodun öncesine eklicektiniz 3 nü birden değil yani ve üstte verdiğim kodda bi ufak değişiklik yaptım beyaz sayfa sorununa engel olacaktır diye tahmin ediyorum

*

1. 118

2. 35

3. 19
31 Mar 2018 09:30 #7 Son düzenlenme: 31 Mar 2018 10:30 medeniyetmuhendisi

Tekrar düzeltmeyi yaptım beklemedeyim. Sonuca göre geri dönüş yapacağım.

Edit : Düzeltme sonrasında şuan aynı hatayı aldım.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
hmm sorun demekki ordan kaynaklı değilmiş üstteki değişikliği geri alabilirsiniz
load.php de o kısımı inceledim yönetim>yapılandırma>sunucu ayarları>çerezler ve oturumlar
kısmını işaret ediyor bu kısımda bir değişiklik yaptınız mı son zamanlarda
Oturumlar için veritabanını kullan kısmını bir değiştirin
sorun muhtemelen burdan kaynaklı ama sebebi hakkında bir fikrim yok

*

1. 118

2. 35

3. 19
şimdi dediğiniz değişikliği yaptım tekrardan pusudayım :)

*

1. 118

2. 35

3. 19
Günaydın herkese. Tam emin olmak adına bir gün daha bekledim. En son yaptığımız düzeltmeden sonra bu hatayı vermedi.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Çözüm : sunucu ayarları > Çerezler ve oturumlar > Oturumlar için veritabanını kullan seçeneğinin pasif olması gerekiyor.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
sorunun çözülmesine sevindim normalde böyle bir hata vermemesi gerekir ama neyse iyi forumlar