Smf 2.1 karakter sorunu

Başlatan avlak, 04 Haz 2017 12:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

*

1. 15

2. 4

3. 2

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

*

1. 1,198

2. 120

3. 401
Sitenizde karakter hatası varmıydı ? en son ne yüklediniz ne yaptınız ? Phpmyadmin girerek categori isimlerine bakın orda türkçe karakter hatası yoksa Notepad++ ile boardindex.template.php ve index.template.php açarak Kodlama dilini Utf8 yaparak deneyebilirsiniz.

Db ile sıkıntı varsa Notepad++ ile DB nizi indirin ve açın CTRL+F ile hatalı karakterleri türkçe karşılığını yazarak tümünü değiştir diyin ve DB'nizi teklar yükleyin.Uğraşmam derseniz yedek varsa yükleyin.

*

1. 15

2. 4

3. 2
Karakter hatası yoktu 2.1 beta 2' den beta 3'e large upgrade yaptım, upgrade tamamlanmadı sonra silip 2.1 beta 2'ye geri döndüm problem ozaman başladı :)  Söylediklerinizi deniyorum hocam sağolun.

*

1. 1,198

2. 120

3. 401
04 Haz 2017 14:34 #3 Son düzenlenme: 04 Haz 2017 14:40 CeeMoo

Alıntı yapılan: avlak - 04 Haz 2017 13:14Karakter hatası yoktu 2.1 beta 2' den beta 3'e large upgrade yaptım, upgrade tamamlanmadı sonra silip 2.1 beta 2'ye geri döndüm problem ozaman başladı :)  Söylediklerinizi deniyorum hocam sağolun.

DB ile ilgili çeviri sıkıntısı olmuş.

Phpmyadmin giriş yaptıkdan sonra Örk: smf_boards kısmına giriyor ve SQL diyoruz daha sonra

UPDATE `smf_boards` SET `name`= replace(`name`,'ÃÆ'Ã,¼','ü');

Bu karakteri 'ÃÆ'Ã,¼  ü ile değiştiricek.Etkilenen satır name kısmıdır.

Konu ve Mesaj için smf_messages kısmına girip SQL diyip şöyle çalıştırıyoruz.

UPDATE `smf_messages` SET `subject`= replace(`subject`,'ÃÆ'Ã,¼','ü');

*

1. 15

2. 4

3. 2
Sorunum sayenizde çözüldü @CeeMoo Hocam  :)  Hazır balık vermektense tutmayı öğrettiğiniz içinde çok teşekkür ederim.