smf site adresi değiştikten sonra Türkçe karakter sorunu

Başlatan rock3r, 03 Şub 2017 22:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 277

2. 41

3. 17

Eski adresmin ( divxgezegeni.org ) şuan kullandığım adrese ( bulutindir.org ) siteyi taşıdım ( snrj sayesinde ) . Dün birden bire eski modları kurarken siteye baktım ve türkçe olan karakterlerin tamamı saçma sapann görünmeye başlamış . İşin garibi yeni konu açtığımda ise bütün Türkçe karakterleri destekliyor olduğunu gördüm ( Sadece yeni konu için ) . Yardımlarınızı beklemekteyim .Şimdiden teşekkürler.

1. 632

2. 252
Hosting hizmetin aynımıydı farklı bir hostingmi kullandınız, yeni taşıdığın siteye veri tabanı yedeklemesi ve dosya transferi ile mi geçtiniz ?

*

1. 1,197

2. 120

3. 401
rock3r mysql db bakarmısın karakter hatası var mı diye.Yoksa index.template.php büyük ihtimal kodlama türü değişmiş olabilir.Eğer db'de hata var ise bu konudan devam et temiz bir yolu söylenir.

*

1. 277

2. 41

3. 17

Alıntı yapılan: CeeMoo - 04 Şub 2017 01:22rock3r mysql db bakarmısın karakter hatası var mı diye.Yoksa index.template.php büyük ihtimal kodlama türü değişmiş olabilir.Eğer db'de hata var ise bu konudan devam et temiz bir yolu söylenir.

Datbase indirdiğimde sorun görünmemekte fakat database import ettiğimde sorun görünmekte . Tam olarak anlamadım . Acaba Notepadd ++ da bir işlemmi yapacağız . Çünkü buna benzer bir konuyu daha evvel ki siteden hatırlıyorum da .

*

1. 277

2. 41

3. 17
Alıntı yapılan: rock3r - 04 Şub 2017 08:49
Alıntı yapılan: CeeMoo - 04 Şub 2017 01:22rock3r mysql db bakarmısın karakter hatası var mı diye.Yoksa index.template.php büyük ihtimal kodlama türü değişmiş olabilir.Eğer db'de hata var ise bu konudan devam et temiz bir yolu söylenir.

Datbase indirdiğimde sorun görünmemekte fakat database import ettiğimde sorun görünmekte . Tam olarak anlamadım . Acaba Notepadd ++ da bir işlemmi yapacağız . Çünkü buna benzer bir konuyu daha evvel ki siteden hatırlıyorum da .

Database içini kontrol ettim şimdi Türkçe karakter sorunları var .

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
ben kurulumda hem utf8 hem normal dil dosyalarını indirmiştim toprağım site dilini utf8 olarak ayarlamışım eski siten iso ise normal türkçeye akıp bir dene

konu smf 2.0 bölümüne taşınmıştır

*

1. 277

2. 41

3. 17
Database de hata var  çözemedim bir türlü .  :-[

*

1. 277

2. 41

3. 17

Alıntı yapılan: snrj - 04 Şub 2017 09:24ben kurulumda hem utf8 hem normal dil dosyalarını indirmiştim toprağım site dilini utf8 olarak ayarlamışım eski siten iso ise normal türkçeye akıp bir dene

konu smf 2.0 bölümüne taşınmıştır

Normal türkçeye de  , utf8 de taşısam hata stabil .

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
önce yedek al toprağım sonra gereksiz logları filan sil site bakımlarını yap veritabanı küçülsün
siteyi utf8 çevirelim olmadı
tüm veri tabanını indir
noteplus++ ile aç büyük harf küçük harf aramasına dikkat et
http://smf.konusal.com/index.php?topic=205.0
bu konudakileri dikkatlice yap

aman diyeyim yedek alda sonra sorun olmasın

*

1. 277

2. 41

3. 17
Alıntı yapılan: snrj - 04 Şub 2017 09:39önce yedek al toprağım sonra gereksiz logları filan sil site bakımlarını yap veritabanı küçülsün
siteyi utf8 çevirelim olmadı
tüm veri tabanını indir
noteplus++ ile aç büyük harf küçük harf aramasına dikkat et
http://smf.konusal.com/index.php?topic=205.0
bu konudakileri dikkatlice yap

aman diyeyim yedek alda sonra sorun olmasın

Toprağım site bakımını nasıl yapacam onu bilemedim .

*

1. 277

2. 41

3. 17
Toprağım bu ilk başta yüklediğin database sende duruyor ise tekrar yükleyebilirmisin.