Sol blok oluşturma - Her tema

Başlatan cee山, 04 Eyl 2016 22:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 1,197

2. 120

3. 401

Evet sadece anasayfada gözükücek şekilde sola bir blok atayalım ve ssi ekleyerek portal gibi geliştirmeleri sağlayalım.
öncelikle BoardIndex.template.php temamızda açalım yoksa defult temadan edinelim.
function template_main()
{
global $context, $settings, $options, $txt, $scripturl, $modSettings;

hemen sonrasına sol kısım için div atayalım.
   echo '
   <div id="sol">
   </div>';

daha sonra 
// Show some statistics if stat info is off.
üstüne ekle
   echo '
   <div id="sa">';

ekledikden sonra en alta inerek div kapayalım. ?> hemen öncesine.

echo '
</div>
<br class="clear" />';
br clear atamamızın sebebi bu kısımdan sonra direk alt kısımdaki bozulmaları düzenliyecektir.bir set oluşturduk diyebiliriz.

Eveti bu şekilde sol blok oluşturduk.Şimdi bu işi biraz zenginleştirelim.

function oluşturarak ve ssi sistemimize ekleyerek herşeyi kendi lehimize yapıcaz.
(function php içinde bir dünyadır.sadece çağırılırlar yani {} kapattıkdan sonra artık içerdeki kodları kullanamazsınız sadece function içinde return yaparak function dışarda kullanım izni vermiş olursunuz.PHPr sitesinde php öğrenebilirsiniz.)

<?php hemen sonrasına  ekle
require("SSI.php");istediğiniz bir bölümün son konularını almak için
function sons(){

echo '
 <div class="cat_bar">
<h3 class="catbg">
        Ses Dosyaları
</h3>
 </div>';
   $array = ssi_boardNews( 284, 10, null, 0, 'array');
   echo '
   <div class="windowbg" style="padding:5px 2px;">';
   foreach ($array as $news)
   {
      echo '
<ul>
      <li>
    <a href="', $news['href'], '">', $news['subject'], '</a>
  </li>
</ul>';
   }
   echo '
   </div>';

}
Ses Dosyaları - değiştirmeyi unutmayın.284 = bölüm id , 10 = ne kadar gösterilcek.0 ise içinde gözükücek mesaj limitidr.ben ['body'] kaldırdığım için etkisiz eleman şuan :)
şimdi funtion kullanma.func ismi sons() bu şekilde hemen şöyle bir değişiklik yaparak sol kısımda gösterilmesini sağlıyorum.

echo '
   <div id="sol">';
sons();
   echo '
   </div>';

bu kadar şuan ben böyle kullanıyorum ssi kodları için sisteminizdeki ssi_examples.php , ssi_examples.shtml bakabilirsiniz. siteadresi/ssi_examples.php gibi.K.Gelsin.

Unutmadan :) index.css bu css ekleyelim.

#sol{float:left;width:20.6%;margin:0px;}
#sa{float:right;width:79%;}
ul{padding:0;margin:0;}
li{list-style:none;}

Önemli not: Ne kadar bilirseniz işiniz o kadar kolay olur.CSS > HTML > PHP öğrenmenizi tavsiye ederim.Ben işlerimin kolaylığını firefox - firebug eklentisiyle hallediyorum.Mesela bir siteye girince F12 ile firebug açıyorum ve sistemi nasıl yapmışlar nereye ne atamışlar ne ne işe yarıyor. :) K.Gelsin.