27 Mar 2023 06:27 Yeni Konu Oluştur

Haberler:

Sitemiz Smf 2.1 ve Smf 2.0 sürümleri için Destek ve Tema paylaşım forumudur

SMF Yeniyim Yardım Edebilecekler içeri @@@

Başlatan efesahin1, 26 Şub 2016 15:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

1. 632

2. 252
26 Şub 2016 15:07 Son düzenlenme: 26 Şub 2016 15:54 efesahin1

Selamın aleyküm arkadaşlar.Çok uzun ömürlü host aldım ve script konusunda kararsız kalmıştım.SMF'yi seçtim ücretsizlerden iyi olduğunu biliyorum tabiki.Şimdi bunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum :D Ayrıntılı çok bilgi lazım bana.Bundan önce sadece mybb kullandım onda da herşey çok kolaydı.Footer header düzenleme kullanıcı düzen vs vs ama çok sorunlu diyebilirim.SMF'De çok destek yok diyorlar fakat bu forumu keşfettim Allahın izni ile amacıma ulaşıcam.

Şimdi gelelim konuma.Bana sorularımın cevapları gerekiyor :

1) MyBB' deki gibimi düzenlenir kodlar (footer header vb. bakındım bulamadım.)

2) Eklenti Sürümü Güncellenebiliyormu ? 2.0 ise 2.0.11 yapmak istiyorsak ?

3) Çok fazla açık varmıdır ? MyBB'deki üye sırası açığı gibi (Orjinal sitesinden indirdim.)

4) Eklenti nasıl yükleniyor ? (Test Başarısız yazıyor bazılarında kafam almadı o tarafı ;) )

5) Seo dedikleri birşey var onu baştan anlamadım google dostu felan burada yani smfde çok iyiymiş o nedir ?
Arama motorunda sitenizin öne çıkması gibi birşey midir ?

6)403 hataları alıyorum bazı adminkp yerlerinde ? Tema ve Görünüm yeri gibi.(default tema)

7) Burada Rep sisteminin olmadığını farkettim.Eklentisi var fakat resimde gördüğüm üzere rep gücü vb. alan yok eklenebilir mi ?

8( Profil ayarlarından gruplar ayarlanabiliyormu veya ekleyebiliyor muyuz ? (Beşiktaşlı fenerbahçeli vb.)

9) Burada Kod ayarlamaları nereden yapılıyor ? (Kod derken footer header VE BENZERİ)

10) Burada temalar hangi scripteki temalara benzer (Genel Konuşursanız sevinirim birde MyBB Vbulletin veya Kendine
Özel'' olarak yanıtlarsanız sevinirim.)

11)Css kodları nerede yer alıyor

Sorularımın cevaplarını veren herkese teşekkür ederim cevaplar acil ve çok lazım.Bu arada bana canlı olarak destek verecek online olarak sorumu yanıtlyacak da kişiler aranıyor.Olur ya telefondan ordan burdan sorarım skype facebook vb.
Bu demek değildir ki bu forumu kullanmayacağım.Tabiki de forumu BÜYÜK BİR ZEVK İLE kullanacağım.Çünkü bu forum gerçekten yardım alabileceğim bir yer.

Şimdiden Teşekkür Ederim...

1. 632

2. 252
Alıntı yapılan: efesahin1 - 26 Şub 2016 15:07Selamın aleyküm arkadaşlar.Çok uzun ömürlü host aldım ve script konusunda kararsız kalmıştım.SMF'yi seçtim ücretsizlerden iyi olduğunu biliyorum tabiki.Şimdi bunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum :D Ayrıntılı çok bilgi lazım bana.Bundan önce sadece mybb kullandım onda da herşey çok kolaydı.Footer header düzenleme kullanıcı düzen vs vs ama çok sorunlu diyebilirim.SMF'De çok destek yok diyorlar fakat bu forumu keşfettim Allahın izni ile amacıma ulaşıcam.

Şimdi gelelim konuma.Bana sorularımın cevapları gerekiyor :

3) Çok fazla açık varmıdır ? MyBB'deki üye sırası açığı gibi (Orjinal sitesinden indirdim.)

4) Eklenti nasıl yükleniyor ? (Test Başarısız yazıyor bazılarında kafam almadı o tarafı ;) )

5) Seo dedikleri birşey var onu baştan anlamadım google dostu felan burada yani smfde çok iyiymiş o nedir ?

7) Burada Rep sisteminin olmadığını farkettim.Eklentisi var fakat resimde gördüğüm üzere rep gücü vb. alan yok eklenebilir mi ?

8( Profil ayarlarından gruplar ayarlanabiliyormu veya ekleyebiliyor muyuz ? (Beşiktaşlı fenerbahçeli vb.)

9) Burada Kod ayarlamaları nereden yapılıyor ? (Kod derken footer header VE BENZERİ)

10) Burada temalar hangi scripteki temalara benzer (Genel Konuşursanız sevinirim birde MyBB Vbulletin veya Kendine

Sorularımın cevaplarını veren herkese teşekkür ederim cevaplar acil ve çok lazım.Bu arada bana canlı olarak destek verecek online olarak sorumu yanıtlyacak da kişiler aranıyor.Olur ya telefondan ordan burdan sorarım skype facebook vb.
Bu demek değildir ki bu forumu kullanmayacağım.Tabiki de forumu BÜYÜK BİR ZEVK İLE kullanacağım.Çünkü bu forum gerçekten yardım alabileceğim bir yer.

Şimdiden Teşekkür Ederim...

Elimden geldiğince ben cevaplayayım yetkili arkadaşlar gelene kadar.Öncelikli bende yeni katıldım.Destek konusuna gelirsek , desteğin sürekli verilmesi ve desteğin bitmemesi için hiç yoktan bir takım bilgilere zamanla sahip olup onu paylaşmaktır.SMF, benim fikirlerim üzerine ücretsiz forum scriptleri arasında en profesyonel scripttir.Bende bu siteye yeni katıldım , arkadaşlar sağolsun gayet iyi ilgileniyorlar zamanları oldukça.2.0.11 de şu ana kadar can sıkıcı birşey görmedim.

1) Footer , header olayı footer için eklenti mevcut çokta güzel, header zaten başlık o panelden yapılabiliyor.

2)Eklenti sürümleri güncellenebilir tabiki , güncellemeden önce yetkili birine danışıp güncellemekte ve yedek almakta fayda var.

3)Açıklara gelirsek onları burdaki yetkili arkadaşlar daha iyi cevaplandıracaktır.

4)Modlar genellikle default template (varsayılan tema) üzerine yapılıyor.Ben modlarda sıkıntı yaşamamak için varsayılan temayı kullanıyorum ve yavaş yavaş kendim editliyorum.Eklenti kurulumları çok basit arama yaparak forum içinde bulabilirsiniz.

5)Seo hakkında açıkcası benimde fikrim yok ama dediğiniz gibi öyle birşey olması lazım.Hostunuzun sağladığı seo analizcisi olabilir.Ben ordan kontrol ediyorum eksiklikleri raporlara göre yapıyorum.

6) 6 numaralı soruyu atladınız sanırım :)

7)Rep modu - karma şeklinde 2.0.11 ile birlikte gelen çekirdek ayarlarda mevcut.Bunu düzenleyebilirsiniz tabiki ama smf tabanındaki dosyaları ogrenmenız gerekiyor.

8)Gruplar ekleyebilirsiniz , resimlerini ekleyebilirsiniz, özel yetki verebilirsiniz ..

9)Panel üzerinden direkt ftp deki klasörlerinize erişim var isterseniz panel üzerinden yapablirsiniz , istersenizde ftp programı aracılıgıyla kodları değiştirebilirsiniz.

10)Tema konusuna gelince varsayılan tema olarak her scriptin bir tasarımı var.Ama nasıl bir tema isterseniz tema bölümlerinden yada diğer smf sitelerinden bakabilirsiniz. Vb teması , mybb benzer tema , phpbb benzer tema gibi örneklerı bulabilirsiniz.

Acemi bir smf kullanıcısı olarak cevaplayabildiğim kadar cevapladım. Yanlış birşey varsa yönetici arkadaşlar düzeltecektir. Saygılarımla

1. 632

2. 252
Alıntı yapılan: i30Türkiye - 26 Şub 2016 15:31Elimden geldiğince ben cevaplayayım yetkili arkadaşlar gelene kadar.Öncelikli bende yeni katıldım.Destek konusuna gelirsek , desteğin sürekli verilmesi ve desteğin bitmemesi için hiç yoktan bir takım bilgilere zamanla sahip olup onu paylaşmaktır.SMF, benim fikirlerim üzerine ücretsiz forum scriptleri arasında en profesyonel scripttir.Bende bu siteye yeni katıldım , arkadaşlar sağolsun gayet iyi ilgileniyorlar zamanları oldukça.2.0.11 de şu ana kadar can sıkıcı birşey görmedim.

1) Footer , header olayı footer için eklenti mevcut çokta güzel, header zaten başlık o panelden yapılabiliyor.

2)Eklenti sürümleri güncellenebilir tabiki , güncellemeden önce yetkili birine danışıp güncellemekte ve yedek almakta fayda var.

3)Açıklara gelirsek onları burdaki yetkili arkadaşlar daha iyi cevaplandıracaktır.

4)Modlar genellikle default template (varsayılan tema) üzerine yapılıyor.Ben modlarda sıkıntı yaşamamak için varsayılan temayı kullanıyorum ve yavaş yavaş kendim editliyorum.Eklenti kurulumları çok basit arama yaparak forum içinde bulabilirsiniz.

5)Seo hakkında açıkcası benimde fikrim yok ama dediğiniz gibi öyle birşey olması lazım.Hostunuzun sağladığı seo analizcisi olabilir.Ben ordan kontrol ediyorum eksiklikleri raporlara göre yapıyorum.

6) 6 numaralı soruyu atladınız sanırım :)

7)Rep modu - karma şeklinde 2.0.11 ile birlikte gelen çekirdek ayarlarda mevcut.Bunu düzenleyebilirsiniz tabiki ama smf tabanındaki dosyaları ogrenmenız gerekiyor.

8)Gruplar ekleyebilirsiniz , resimlerini ekleyebilirsiniz, özel yetki verebilirsiniz ..

9)Panel üzerinden direkt ftp deki klasörlerinize erişim var isterseniz panel üzerinden yapablirsiniz , istersenizde ftp programı aracılıgıyla kodları değiştirebilirsiniz.

10)Tema konusuna gelince varsayılan tema olarak her scriptin bir tasarımı var.Ama nasıl bir tema isterseniz tema bölümlerinden yada diğer smf sitelerinden bakabilirsiniz. Vb teması , mybb benzer tema , phpbb benzer tema gibi örneklerı bulabilirsiniz.

Acemi bir smf kullanıcısı olarak cevaplayabildiğim kadar cevapladım. Yanlış birşey varsa yönetici arkadaşlar düzeltecektir. Saygılarımla

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.Evet 6. soruyu atlamışım :P Yöneticilerinde yanıtlarını bekliyorum...

1. 632

2. 252

Rica ederim.

1. 632

2. 252
Güncel Yöneticilerden cevap bekleniyor +++ :)

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
öncelikle AleykümSelam sitemize hoşgeldiniz

i30Türkiye arkadaşımız cevaplamış sorularınızıda yinede bizde cevaplayalım

mybb kullanmadım ne yazıkki onda nasıl bilemiyorum ama smfde admin panelde tema düzenle tema ayarları kısmında ayarlar mevcut ama daha detaylı işlem yapacaksanız ftpden temanızın index.template.php ve index.css dosyalarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz yalnız kodlamalara dikkat edin bir virgül eksik koyarsanız tema ayrıştırma hatası alırsınız editlerde notepad++ kullanırsanız daha basit editlersiniz

evet smf hangi sürümünü kullanırsanız kullanın üst sürümlere ister paket paket isterseniz large upgrade dosyaları ile güncelleme yapabilirsiniz
şuanki kararlı smf sürümü smf 2.0.11 dir bu sürümü kullanmanızı öneriyorum

smf forum sistemi bir çok ücretli forumdan bile daha güvenli bir yapıya sahiptir
default bir smf sitesinde açık olmaz  kurduğunuz tema ve modlardan kaynaklı güvenlik açıkları oluşabilir

sitemizin video bölümünde kısaca anlatılan videolar var izleyebilirsiniz
test başarısız yazan kısımlar genelde daha önce kurduğunuz veya farklı temalarda kodların yeri değiştirildiği için hata veriri bu hata aldığınız kısımları ftpden bağlanıp elle kendiniz düzeltebilirsiniz

seo modu aslında tam olarak yok bu konuda daha yazmam gereken bir yarım kalmış dökümanım var http://smf.konusal.com/index.php?topic=222.0 olması lazım

6)403 hataları alıyorum bazı adminkp yerlerinde ? Tema ve Görünüm yeri gibi.(default tema)

403 hataları genelde host kaynaklı diye biliyorum daha fazla detay verebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım

evet sitemiz smf 2.1 beta 2 sürümünü kullanıyor ve smf 2.1 de karma yani rep smf ile gelmiyor ama
smf 2.0.X sürümlerinde çekirdek ayarları kısmından açıp kullanabilir

evet admin panel üyeler grublar dan

2. soruda cevaplandı

smfde tema çeşitliği epeyce fazla var smf resmi sitesinden sitemizden ve farklı sitelerden temaları indirip kurabilir veya kendiniz editleyebilirsiniz
diğer forum scriptleri vs... benzer temalar bulabilirsiniz

2. soruda cevapladım ama yine yazayım themes/defaullt/css/index.css  veya default yazan yerde kulllandığınız tema

1. 632

2. 252
Alıntı yapılan: snrj - 26 Şub 2016 16:18öncelikle AleykümSelam sitemize hoşgeldiniz

i30Türkiye arkadaşımız cevaplamış sorularınızıda yinede bizde cevaplayalım

mybb kullanmadım ne yazıkki onda nasıl bilemiyorum ama smfde admin panelde tema düzenle tema ayarları kısmında ayarlar mevcut ama daha detaylı işlem yapacaksanız ftpden temanızın index.template.php ve index.css dosyalarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz yalnız kodlamalara dikkat edin bir virgül eksik koyarsanız tema ayrıştırma hatası alırsınız editlerde notepad++ kullanırsanız daha basit editlersiniz

evet smf hangi sürümünü kullanırsanız kullanın üst sürümlere ister paket paket isterseniz large upgrade dosyaları ile güncelleme yapabilirsiniz
şuanki kararlı smf sürümü smf 2.0.11 dir bu sürümü kullanmanızı öneriyorum

smf forum sistemi bir çok ücretli forumdan bile daha güvenli bir yapıya sahiptir
default bir smf sitesinde açık olmaz  kurduğunuz tema ve modlardan kaynaklı güvenlik açıkları oluşabilir

sitemizin video bölümünde kısaca anlatılan videolar var izleyebilirsiniz
test başarısız yazan kısımlar genelde daha önce kurduğunuz veya farklı temalarda kodların yeri değiştirildiği için hata veriri bu hata aldığınız kısımları ftpden bağlanıp elle kendiniz düzeltebilirsiniz

seo modu aslında tam olarak yok bu konuda daha yazmam gereken bir yarım kalmış dökümanım var http://smf.konusal.com/index.php?topic=222.0 olması lazım

403 hataları genelde host kaynaklı diye biliyorum daha fazla detay verebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım

evet sitemiz smf 2.1 beta 2 sürümünü kullanıyor ve smf 2.1 de karma yani rep smf ile gelmiyor ama
smf 2.0.X sürümlerinde çekirdek ayarları kısmından açıp kullanabilir

evet admin panel üyeler grublar dan

2. soruda cevaplandı

smfde tema çeşitliği epeyce fazla var smf resmi sitesinden sitemizden ve farklı sitelerden temaları indirip kurabilir veya kendiniz editleyebilirsiniz
diğer forum scriptleri vs... benzer temalar bulabilirsiniz

2. soruda cevapladım ama yine yazayım themes/defaullt/css/index.css  veya default yazan yerde kulllandığınız tema
Yanıtlar için teşekkürler.403 hatası admin panelinde tema ve görünüme tıklayınca geliyor.Veya konuya mesaj yazınca rep verme yerine bastığımda.Hata aynı hata neden oldu bilmiyorum.Host ücretsiz değil yani belli fiyat ödenerek alındı.

Yüklemek istediğim paket rep paketiydi oda çekirdekte varmış ondan verdi hata sanırım :D

Eklentide demek istediğim eklentideki sürüm 2.0.3 için yapılmışsa 2.0.11de kullanabiliyormuyuz veya 2.0.11 olarak değiştirme imkanımız varmı notepad++ ile vb ?

2.0.11 kullanıyorum evet.

Güncel sorular   :P

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

sanırım şuan siteyi deniyorsanız mod kurup kaldırıyorsunuz bazen modu kaldırırken eksik kaldırma gibi durumlar olabiliyor bu durumlar en son kurup kaldırdığınız modu manule olarak tam kalkıp kalkmadığına bakmanız lazım

evet smf 2.0.3 için yapılmış modu sitenize kurabilirsiniz ama bazı yerlerde hata alabilirsiniz bu durumda elle düzenleme yapmanız gerekecektir

elle düzenleme her iki sorunuzdada geçiyor kısaca paket kurulumunda hata aldınız hata aldığınız dosya ismi örnek subs.php olsun
hemen yanında simge çıkar hatalı yerin buna yıklayınca yeni pencerede bul kodları alttada değiştir veya sonrasına öncesine ekle diye kodlar verir
bunları elle uygun yere eklemeniz gerekir

ftpden subs.php bulup bul dediği kodu veya kod parçasını bulup uygun şekilde öncesine sonrasına veya değiştirerek yapabilirsiniz

veya modları notepad vs.. de kurmadan güncelleyeip öyle güncelleyebilirsiniz

örnek olarak şu modu inceleyebilrisiniz
http://smf.konusal.com/index.php?action=downloads;sa=view;id=54

resmi sitede 2.0.rc sürümünde kalmış biz güncelleyip smf 2.0.11 uygun hale getirdik

1. 632

2. 252
Alıntı yapılan: snrj - 26 Şub 2016 16:38sanırım şuan siteyi deniyorsanız mod kurup kaldırıyorsunuz bazen modu kaldırırken eksik kaldırma gibi durumlar olabiliyor bu durumlar en son kurup kaldırdığınız modu manule olarak tam kalkıp kalkmadığına bakmanız lazım

evet smf 2.0.3 için yapılmış modu sitenize kurabilirsiniz ama bazı yerlerde hata alabilirsiniz bu durumda elle düzenleme yapmanız gerekecektir

elle düzenleme her iki sorunuzdada geçiyor kısaca paket kurulumunda hata aldınız hata aldığınız dosya ismi örnek subs.php olsun
hemen yanında simge çıkar hatalı yerin buna yıklayınca yeni pencerede bul kodları alttada değiştir veya sonrasına öncesine ekle diye kodlar verir
bunları elle uygun yere eklemeniz gerekir

ftpden subs.php bulup bul dediği kodu veya kod parçasını bulup uygun şekilde öncesine sonrasına veya değiştirerek yapabilirsiniz

veya modları notepad vs.. de kurmadan güncelleyeip öyle güncelleyebilirsiniz

örnek olarak şu modu inceleyebilrisiniz
http://smf.konusal.com/index.php?action=downloads;sa=view;id=54

resmi sitede 2.0.rc sürümünde kalmış biz güncelleyip smf 2.0.11 uygun hale getirdik

Peki rep modu ? Onda ne hata olabilir - rep veriyor + vermiyor ? Hadi o tam kalkmadı onda hata var ama forumu bugün kurdum çok olmadı 2 saat kadar oldu
neden tema ve görünümde hataversin ki ? Özelden mesaj atsam foruma uğrayıp yardımcı olurmusunuz :)

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
geçen bir arkadaşta sormuştu genel olarak 403 hataları host kaynaklıdır hostunuzla irtibata geçerseniz yardımcı olacaklardır

özelden pm atarsanız yine fırsat bulunca bende girip bakarım

1. 632

2. 252
Alıntı yapılan: snrj - 26 Şub 2016 20:14geçen bir arkadaşta sormuştu genel olarak 403 hataları host kaynaklıdır hostunuzla irtibata geçerseniz yardımcı olacaklardır

özelden pm atarsanız yine fırsat bulunca bende girip bakarım
Ben sormustum bugun 1 saat kontrol ettiler ama onlardan kaynaklanan bir soru olmadigini belirttiler. Kala kaldim  ;D

*

1. 1,197

2. 120

3. 401
@i30Türkiye dün söylediğim cpanelden bir ayar vardı scurity dıye oayarı kapattınız mı

1. 632

2. 252
Alıntı yapılan: tarantula901 - 26 Şub 2016 20:39@i30Türkiye dün söylediğim cpanelden bir ayar vardı scurity dıye oayarı kapattınız mı

Bugün host'a tekrar yazdım o modu kapatmalarını söyledim düzeldi. Teşekkür ederim şimdi öyle bir hata yok artık.

*

1. 1,197

2. 120

3. 401
Sorunun çözülmesine sevindim.