25 Mar 2023 11:33 Yeni Konu Oluştur

Haberler:

Sitemiz Smf 2.1 ve Smf 2.0 sürümleri için Destek ve Tema paylaşım forumudur

Smf utf8 çevirme

Başlatan snrj, 09 Tem 2014 21:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
09 Tem 2014 21:55 Son düzenlenme: 05 Ekm 2015 01:04 snrj

oldukça kısa bir video çekmeye çalıştım arkadaşlar
lütfen yedek almadan alttaki işlemleri yapmayınız sorumluluk size aittir haberiniz olsun
smf sitesinden utf8 dil dosyalarını indirip yükleyelim
sonra admin panele girip bakım >veritabanını tıklayın HTML elemanlarını UTF-8 karakterlere dönüştür altındaki açıklamayı okuyun :p görevi çalıştırı tıklayınca karşınıza böyle bir pencere gelecek

devam et diyip sitemizi utf8 çeviriyoruz sonra sitemizin heryeri tr hataları ile doluyor endişe yok sakin olun yapılandırmadan dil ayarlarına gelip turkish utf8 seçiyoruz
şimdi bazı kesimlerde hala tr hatası göreceksiniz bunlar bölüm isimleri kategori isimleri vs... bunları elle düzeltmeniz gerekiyor örnek resim koyayım

yönetici panelimizden forum kategori bölümleri düzenle kısmından yapabilirsiniz
veritabanında editlemeniz gerekiyor videodan izleyebilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=rKzxurz5FPw

1. 632

2. 252
Bunu yaptık türkçe karekterlerin hepsi gitti, şimdi forumdaki konuları tek tek düzeltiyorum. Türkçe karekteri geri getirmenin kolay bir yolu yokmu acaba?

*

1. 1,197

2. 120

3. 401
Alıntı yapılan: yildiray82 - 18 Haz 2016 22:09Bunu yaptık türkçe karekterlerin hepsi gitti, şimdi forumdaki konuları tek tek düzeltiyorum. Türkçe karekteri geri getirmenin kolay bir yolu yokmu acaba?
Yapabilirsen mysql yedeğini al notepad++ ile aç ctrl+f ile türkçe hataları hızlıca toplu değiştir.Daha sonra yedeği tekrar yüklersin.Tabi ilk yedeğin 1 yedeğide olsun hata olursa atarsın.K.Gelsin

1. 632

2. 252

Teşekkür ederim, veri tabanından düzelttim zaten ama daha kolay bir yolu varmı diye sormuştum. Neyse tecrübe kazanmış olduk, tam bilmediğimiz şeyleri hemen kurcalamamak lazımmış.