messageIndex te okunmamış konuları kalın yapmak

Başlatan memokal, 06 Mar 2017 22:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

1. 28

2. 8

3. 4

uzun süredir tek başıma bir siteyi yapmak için çabalıyorum ve önüme gelen her sorunu çözümleyerek aşabilmiş olmama rağmen bu olayın henüz neden olmadığını denediklerimin neden çalışmadığını bile anlamış değilim. Çözüm için "highlight unread topics" modunu yükledim ve sorun çözüldü sandım derken bu sefer kategorilerin içindeki konuların yanlarına resim koymamı sağlayan "Avatars on Board/MessageIndex" modu ile çakışıp highlight edilen konulardaki resimler siliniyor.

highlight unread topics modunu kullanmadan sadece yeni mesajlar gelmiş olan konuları bold yapmanın çok ince "<b></b>" tarzında bir yolu yok mudur? lütfen yardım edin :/

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
Temanızın veya temanızda yoksa default temanızdaki MessageIndex.template.php
bul
', $topic['is_sticky'] ? '<strong>' : '', '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">', $topic['first_post']['link'], (!$context['can_approve_posts'] && !$topic['approved'] ? '&nbsp;<em>(' . $txt['awaiting_approval'] . ')</em>' : ''), '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</strong>' : '';
değiştir
', $topic['is_sticky'] ? '<strong>' : '', '<span id="msg_' . $topic['first_post']['id'] . '">';
if ($topic['new'] && $context['user']['is_logged'])
echo'<b>', $topic['first_post']['link'],'</b>';
else
echo $topic['first_post']['link'];
echo(!$context['can_approve_posts'] && !$topic['approved'] ? '&nbsp;<em>(' . $txt['awaiting_approval'] . ')</em>' : ''), '</span>', $topic['is_sticky'] ? '</strong>' : '';

bu kısmı kendinize göre şekilndirin b yerine strong veya style class vs..

*

1. 28

2. 8

3. 4
sen varya harikasın çok teşekkür ederim minnettarım :D şimdi kodu anlamaya çalışayım :d

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077

yok est. o sizin harikalığınız
ufak bir if sorgusu ekledik sadece okadar

*

1. 28

2. 8

3. 4
Merhaba yine ben, aynı konuyla ilgili bir şey daha sormam lazım

okunmamış mesajların olduğu konuları verdiğiniz kod ile kalınlaştırdım ancak sonradan konu listesinin davranışlarını iyileştirebilmek için okunmamış mesajların olduğu konuların yani kalın gösterilenlerin üzerine basıldığında son mesaja gitmesini sağlamaya çalıştım ve şu kodu :

',

bu şekilde değiştirdim :
',
echo'<b>', $topic['last_post']['link'],'</b>';

ve kod çalıştı ancak bu sefer yüklü olan "Avatars on Board/MessageIndex" modu ile çatıştı ve messageIndex'imde sadece kalınlaşan konuların sol kısımlarındaki üye avatarları kayboldu. Bunu düzeltmek için source klasöründeki abm_code.php(modun php dosyası) girip oradaki kodlarla uğraştım ancak yapamadım.(kalınlaşan konularda avatarların gözükmesini sağlayabildim ancak bu seferde yeni mesaj olmayandakiler gitti)

bu olayı yine basit bir yöntem ile(sadece linkleri değiştirerek) yapmanın bir yolu yokmudur yoksa bu dosyadaki kodlara ekleme yapmak mı zorundayım  :(

*

1. 3,263

2. 596

3. 1077
modu incelemediğim için birşey diyemicem ama neden konunun ilk mesajı firstpost linkini konunun son mesajı lastpost çeviriyorsunuz bunu anlayamadım zaten konunun son mesajına gitmek isteyen lastpost linke tıklayıp gidebilir

*

1. 28

2. 8

3. 4
bunu daha akıllı bir site olsun kullanıcıları en hızlı kullanımla rahat ettirsin diye yapmak istiyorum mesela okunmamış bir mesaj varsa üstüne basıldığında okunmamış mesajların ilkine gitmesini istiyorum böylece kullanıcının acaba en son nerede kalmıştım diye düşünmesine gerek kalmayacak bu özel uğraş gerektiren bir forum sorunu şuan benim için

son mesaja git butonu ise normalde kaldırmayı düşünüyordum düne kadar ama kaldırmamaya karar verdim çünkü konuda okunmamış mesaj yoksa konu linkine basıldığında konunun ilk mesajına gidecek bu son mesaja git butonuda son mesaja gidecek. Eğer okunmuş bir konuya bir kişi girecekse bu spesifik bir araştırma olacağı için konunun başına mı yakın sonuna mı yakın olduğunu kendi seçebilsin diye kaldırmayacağım

böylece messageindeximde daha kullanışlı bir kullanıcı deneyimi elde etmeyi düşünüyordum ama çözümü bulana kadar biraz zaman alacak gibi gözüküyor :/